Til toppen

Fastost

Faste oster spenner over både faste og halvfaste oster. Mysen er ofte varmet opp for å få ut mer ostemasse og en tørrere ost. Ofte modnes disse ostene lenge for å utvikle den unike smaken.

Eldre oster har som oftest krystalliserte aminosyrer (Tyrosin), og utvikler en fantastisk umami. 
De store stjernene er Comte, Gruyere, Beaufort og ikke minst Parmesan. Men det er kanskje i denne gruppen mangfoldet er størst. Flotte grottelagrede Tomme oster, til de mer saftige Saint Nectaire de Sallers. Manchego og Pecorinio er velkjent for alle og i denne kategorien finner en også Nordiske superoster som Tegel, Hitra Grotteost og Jærosten.

Ellers har vi i utvalget de beste Britiske Cheddar-ene, Gouda fra Holland i toppklassen og et utvalg av superoster fra Sveits. Det er bare å slå seg løs.

 

Sorter

Abondance Fermier AOP

Lik Beaufort i duft og form, men laget utelukkende av Abondance melk.
12189

Aksnes - Hindrum

Økologisk upasteurisert "Monterey Jack" type ost marinert i IPA fra Reins Kloster.
15098

Tegel - Almnäs Bruk

En hardpresset ost med utseende inspirert av teglstein produsert på Almnäs fra 1700-tallet og fremover. Barneføttene er Almnäs Bruk sitt varemerke. Osten vant Supergold i Oste VM i Bergen og fikk 4. plass i superfinalen
17002

Wrångebäck PDO

Wrångebäcksost er en smaksrik hard ost produsert i henhold til den klassiske oppskriften som ble utviklet ved Almnäs på slutten av 1800-tallet og var forløperen til det som senere ble kjent som "svensk herrgårdsost". Økologisk.
17001

Appenzeller Extra 12mnd

Lages i de østlige delene av Sveits, og vi lagerfører hele oster som er ca 6-7 kilo. Modnet i 12 måneder.
12172

Asiago DOP Vecchio

Asiago er en råmelk kumelks ost fra Trentino-Alto Adige. Denne smaksbomben har DOP status og finnes i fler ulike modnings grader. Vår utgave er godt moden (Vecchio), opptil 2 år, og smaken er noe lik Parmesan.
11128

Beaufort (Chalet d`Alpage)

Ofte kalt kongen av ost og produseres i Beaufort området i Savoie. Alpage utgaven er produsert utelukkende på melk fra når kuene beiter på fjellet i sommerhalvåret. Lagerføres i 1/8-del biter.
12187

Beaufort AOP 1/8

Beaufort er en fjellost fra Savoie-provinsen ( Rhône- Alpes) i de franske Alpene. En fantastisk ost som er modnet til perfeksjon i ostetunnellen hos Mons.
12243

Bergkäse 8 mnd

Klassisk sveitser med aner til Gruyere og Appenzeller.
12270

Berkswell

Parmesan aktig fasthet og med en fantastisk komplekse smak. Produseres av fåremelk. Gårdslaget artesan ost.
14023

Bethmale Chevre

Bethmale Chevre er en perle av en ost fra Bethmale dalen i Pyreneene. Saftig og delikat ost på geitemelk. Produseres av Jean Faup. Veier ca 4.5kg.
12063

Bethmale Vache

Bethmale er en upasteurisert kumelksost fra Pyreneene. Den veier rundt 3 kg og er en hard ost med en lys brunfarge. Den produseres hele året og modnes minimum 3 måneder, men gjerne mer, og smaker best når den nærmer seg året. Produseres av Jean Faup.
12162