Skip to main content
Til toppen

Fastost

Faste oster spenner over både faste og halvfaste oster. Mysen er ofte varmet opp for å få ut mer ostemasse og en tørrere ost. Ofte modnes disse ostene lenge for å utvikle den unike smaken.

Eldre oster har som oftest krystalliserte aminosyrer (Tyrosin), og utvikler en fantastisk umami. 
De store stjernene er Comte, Gruyere, Beaufort og ikke minst Parmesan. Men det er kanskje i denne gruppen mangfoldet er størst. Flotte grottelagrede Tomme oster, til de mer saftige Saint Nectaire de Sallers. Manchego og Pecorinio er velkjent for alle og i denne kategorien finner en også Nordiske superoster som Tegel, Hitra Grotteost og Jærosten.

Ellers har vi i utvalget de beste Britiske Cheddar-ene, Gouda fra Holland i toppklassen og et utvalg av superoster fra Sveits. Det er bare å slå seg løs.

 

Visning
Sorter
Abondance AOP Fermier 9kg, Mons

Lik Beaufort i duft og form, men laget utelukkende av Abondance melk.

12189
Aksnes - økologisk cheddar, Hindrum

Økologisk upasteurisert "Monterey Jack" type ost marinert i IPA fra Reins Kloster.

15098
Appenzeller Extra 12mnd, Mons

Lages i de østlige delene av Sveits, og vi lagerfører hele oster som er ca 6-7 kilo. Modnet i 12 måneder.

12172
Asiago DOP Vecchio, Guffanti

Asiago, laget av råmelk fra ku, er fra Trentino-Alto Adige, ved foten av Alpene, nord i Italia. Denne smaksbomben har DOP status og finnes i fler ulike modningsgrader. Vår utgave er godt moden (Vecchio), opptil 24 mnd., og smaken er noe lik Parmesan.

11128
Beaufort AOP (Chalet d`Alpage) 1/8, MonS

Ofte kalt kongen av ost og produseres i Beaufort området i Savoie. Alpage utgaven er produsert utelukkende på melk fra når kuene beiter på fjellet i sommerhalvåret. Lagerføres i 1/8-del biter.

12187
Beaufort AOP 1/8, Mons

Beaufort er en fjellost fra Savoie-provinsen ( Rhône- Alpes) i de franske Alpene. En fantastisk ost som er modnet til perfeksjon i ostetunnellen hos Mons.

12243
Nyhet
Beemster Gouda Aged 10 mnd, PDO Noord Hollandse Gouda

Modnet hos produsenten I minimum 10 måneder. Rik, kremet og samtidig frisk smak med deilig fedme og avstemt saltmengde. Et mildt tilskudd til osteserveringen, hever fredagstacoen de ekstra hakkene og gjør pizzatoppingen rikere og mer smaksrik. Unike smelteegenskaper. 

16010
Nyhet
Beemster Gouda PDO XO 26 mnd, PDO Noord Hollandse Gouda

Osten er fast i konsistensen og med tydelige krystallutfellinger. Søtlige og nøtteaktige toner preger smaken. Tydelig i retning av smørkaramell. En ost som står seg godt alene i en osteservering matchet med en moden rødvin eller en riesling med restsødme.

16011
Bergkäse 8 mnd 6kg, Mons

Klassisk sveitser med aner til Gruyere og Appenzeller.

12270
Bethmale Chevre, Mons

Bethmale Chevre er en perle av en ost fra Bethmale dalen i Pyreneene. Saftig og delikat ost på geitemelk. Produseres av Jean Faup. Veier ca 4.5kg.

12063
Bethmale Vache 4,5kg, Mons

Bethmale er en upasteurisert kumelksost fra Pyreneene. Den veier rundt 3 kg og er en hard ost med en lys brunfarge. Den produseres hele året og modnes minimum 3 måneder, men gjerne mer, og smaker best når den nærmer seg året. Produseres av Jean Faup.

12162
Bra DOP Duro, Guffanti

En fast ost fra Slow Food byen Bra i Piemonte.

11034
Lenker
Min side