Til toppen

Blåmuggost

Utvalget vårt på blåmuggost spenner fra det beste fra Frankrike, Italia og England (med Roquefort, Fourme D'Ambert, Gorgonzola og Stilton i spissen) til Norske oster i toppskiktet. Oster som Fønix, Råblå, Hitra Blå og Blå Kjerringøy er råmelksoster absolutt på høyde med klassikerne.

Blåmugg ostene har sterkere, mer konsentrerte smaker som sitter lenge i munnen enn andre oster. Men her er det mange nyanser, sødme, salt, smørtoner og ikke minst hvor mye blåmugg utviklet. Blandt utvalget vårt vil du garantert finne din egen favoritt.

Sorter Navn (a > å)

1924

1924 er laget slik som Roquefort laget før den ble en AOC. 1924 blir laget både med fåremelk og kumelk. 
12129

Bleu de Moncenis

Bleu de Moncensis smaker kraftig og rikt med typisk muggostpreg. Et meget godt kjøp.
11114

Bleu d´Auvergne aop Lait Cru

Bleu d´Auvergne er en mindre salt blåmuggost enn feks Roquefort. Produserr i Auvergne.
12245

Blå Kjerringøy

Upasteurisert blåmuggost fra Kjerringøy, litt nord for Bodø. Kjerringøy gård yster bare av melk fra egne kyr. Blå Kjerringøy har den unike kombinasjonen av å framstå som mild, men samtidig smaksrik. Osten har en gyllen ostemasse med fin blå marmorering og en mørk ytterskorpe. Smaken er balansert uten for påtrengende saltinnslag.
15020

Blåkoll - Grindal Ysteri

Blåkoll er en langtidsmodna blåmuggost med mye sødme og utprega nøttearoma. Den er laget på vintermelk, modnet minst et år og laget i svært begrensa mengdar. Blåkoll fikk supergull under NM i Ost 2021. Upasteurisert og laget på økologisk melk.
15109

Devon Blue

En søt og myk blåost fra Devon, med hint av karamell - og noen ganger lett krydret - smaksprofil og en behagelig tett, fudgy tekstur.
14025

Erborinato San Carlo

En blåmuggost fra Novara-området med en behagelig, intens smak, saftig, men ikke krydret.
11182

Fourme d´Ambert aop

En blåmuggost på kumelk fra Auvergne. Litt mildere og kremete, denne treffer bredt.
12038

Fønix 150g

Fønix er en balansert, aromatisk ost med søte, nøtteaktige smaksnoter. Det er en relativt fast blåmuggost. Lang modningstid ved lav temperatur gir en kompleks smak og kremet konsistens.
15072

Fønix - Stavanger Ysteri

Fønix er en balansert, aromatisk ost med søte, nøtteaktige smaksnoter. Det er en relativt fast blåmuggost. Lang modningstid ved lav temperatur gir en kompleks smak og kremet konsistens.
15045

Gelmin - Orkladal Ysteri

Gelmin er en halvfast blåost og oppleves litt fastere enn de fleste blåoster. Gelmin er det gamle navnet på Gjølme gård. Gelmin var en av kong Sverres kongsgårder i Norge på 1100-tallet og omtalt i Snorres kongesagaer.
15084

Gorgonzola DOP Dolce - Arrigoni

Gorgonzola Dolce DOP er en myk, kremete og søtlig blåmugg. Produsert av Arrigoni som har vunnet en rekke priser for sin Gorgonzola. Et funn til prisen.
11131