Skip to main content
Til toppen

Fourme De Montbrison AOP Lait Cru ca 1,9kg, Mons

Varenummer: 12311
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 2.2 KG per STK
Antall per kolli: 2
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Dette er en ost med historie som kan spores helt tilbake til det 9. århundre med post romerske aner. Osten produseres som en cheddar og ystes på dagfersk varm melk som hentes hos lokale bønder hver morgen.

Upasteurisert kumelk 
Småskalaproduksjon produksjon basert på melk fra fem lokale bønder
Muggost
Sylindrisk ost med vekt på ca 2,2 kg 
Vakker orange ytterside med elfenbensfarget ostemasse med tydelige striper av mugg. 
Teksturen på denne osten er fast med en tyggemostand som i kortidsmodnet cheddar. 
Dufter av fuktig kjeller, sopp og mineraler (skifer) med en mild smak der muggen ligger som et  delikat bakteppe. 
Region : Auvergne-Rhône-Alpes, Loire
Drikketips : Gjerne hvitvin fra Bordeaux eller Jurançon. Ufiltert hveteøl

Dette er en ost med historie som kan spores helt tilbake til det 9. århundre med post romerske aner. Osten produseres som en cheddar og ystes på dagfersk varm melk som hentes hos lokale bønder hver morgen. Det vesle ysteriet har gjennom flere generasjoner vært i en og samme families eie, men da den forrige eieren ikke hadde noen til å ta over henvendte han seg til Herve Mons som kjøpte og investerte i produksjonen og lagringen i en liten grotte på utsiden av landsbyen. Ysteriet heter nå Fromagerie Artisanale De Sauvain og ligger i hjertet av Monts du Forez i landsbyen Sauvain.
Etter at osten har nådd ystetemperatur tilsettes den en liten mengde Penicillium Roqueforti sammen med løypen. Ostemassen kuttes først for hånd så blandes sakte i mixer med blader som ved produksjonen av cheddar. Deretter saltes massen mildt og overføres i former for drenering. 
Etter drenering tas ostene ut av formene og plasseres i «trerør» som heller i ca 4-5 grader for videre avrenning. Når osten har satt seg plasseres den til videre modning. Etter at osten har utviklet en gyllen orange farge stikkes slik at muggen kan utvikles. Etter modning i ysteriet flyttes ostene til en lokal grotte som avkjøles kontinuerlig med kaldt kildevann. 
Dette er en unik ost med mye særpreg. Smaken er mild til å være en muggost og har derfor et bredere bruksområde. Lokalt skjæres den i skiver og varmes til smeltepunktet før den legges på en salat eller en skive ristet landbrød.
 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Frankrike
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Antall per Kolli 2.0
Nettovekt 2200.0 Gram
Horeca Ja
Lenker
Min side