Til toppen

Eddik

Matcompaniet har en rekke ulike typer eddiker, både frukteddiker og vineddiker. Du kan velge fra de helt enkle og ukompliserte vineddikene til mer komplekse og elegante eddiker med klar vinøs karakter. Disse siste kommer fra vår spanske leverandør O-Med i Granada. De kjøper godt råmateraiel og produserer eddik etter en gammel teknikk som kalles THE SCHÜTZENBACHER METODEN
For snart 200 år siden i 1823 oppfant den tyske kjemikeren Schützenback en filtrasjon og fermenteringsmetode for eddik som sørget for uttrekk av råstoffets beste kvaliteter i form av ren og balansert syrestruktur og rikelig med innslag av fruktighet i mosten. På denne måten smaker en den vinøse karakter i eddiken uten å bli sjenert av en rå dominerende syre. Schützenbackermetoden tar fem ganger så lang tid som ordinær eddikproduksjon, men når man smaker sluttproduktet er det lett å la seg overbevise om det er verdt all den ekstra tiden.

Sorter Navn (a > å)

Økologisk ufiltrert eple eddik 250ml

Denne eddiken har samme utgangspunkt som den ordinære eple eddiken. Innholdet av nyttige næringsstoffer er høyere i og med at den er ufiltrert.
50234
Nyhet

Aceto di Vino Riserva 25år 250ml

25 år lagret i store eike tønner. Lagringen runder av skarpheten i eddiken og gir den en intens smak og tretoner.
50240

Aceto di vino Bianco Alis 500ml

Aceto di vino Bianco Alis 500ml (Hvitvinseddikk)
50028

Aceto di vino Rosso Alis

Aceto di vino Rosso Alis 500ml (Rødvinseddikk)
50029
Nyhet
Nyhet

Agrodolce al Lampone 250ml, Giusti - bæreddik med bringebær

Bæreddik med bringebær. Her er de friske bringebærtonene framtredende. Balansert smak med flotte bærtoner og en finish der syren og sødme glir i hverandre.
50245

Sursøt Granateple eddik 250ml

Hvitvinseddik smaksatt med granateple juice.
50230

Sursøt Tranebæreddikk 250ml

Hvitvinseddik laget på Trebbiano bianco blandet med redusert druemost og smakes til med ferskpresset tranebærjuice. Bruk den gjerne til å glasere vårens primører, på salater eller for å øke syren i en Cosmopolitan.
50229
Nyhet

Agrodolce alla Mela 250ml, Giusti - frukteddik med eple

Frukteddik med eple. Dette er skoleeksempelet på hvor balansert og smaksrik man kan lage en frukteddik.
50243
Nyhet

Agrodolce allo Zenzero 250ml, Giusti - sursøt-eddik med ingefær

sursøt-eddik med ingefær. Her kombineres vineddik, druemost og ingefærjuice på en måte som gjør denne flasken til en vinner når du skal smaksette både mat og drikke.
50247

Sursøt Trebbiano eddik 250ml

Hvitvinseddik laget på Trebbiano bianco blandet med redusert druemost.
50232