Skip to main content
Til toppen

Thorem Mirabelle Plommer fra Torraine 375g, Favols

Varenummer: 40522
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 6
Minste antall: 1
ekskl. mva.

Plommene kjennetegnes med saftig, søtlig fruktkjøtt med tynt skall. Rike på smak og med fin syrlighet. Plommene kan brukes i alt fra forretter, som tilbehør til kjøtt og selvfølgelig desserter.

Lorriane regionen mellom Champagne og grensen til Luxemburg og Tyskland er hovedregionen for dyrking av Mirabelleplommer. Jordsmonnet og klimaet er optimalt for dyrkingen av disse små dypt gule plommene. Årlig dyrkes det 15.000 tonn i den regionen og plommene verdsettes både nasjonalt og internasjonalt. Allerede i 1995 fikk Mirabelle de Lorraine sin beskyttelse som særegent geografisk produkt. Plommene har også den høythengende «Label Rouge».  I forbindelse med innhøstingen arrangeres det årlig en Mirabelle festival i Metz.

Kan brukes som fyll i crostata slik det beskrives med Aprikos confiture. 

 

Rulla “riddere” med comte og plommer

Dette er en tvist på klassikeren arme riddere og anbefales på de varmeste.

1 glass Mirabelle confiture

8 tykke skiver luftig loff – gjerne briocheloff - firkantet

100 g comté

50 ml fløte

30 g smør

2 egg

Salt 

 

Skjær tykke skiver av loffen og skjær av skorpen. Kjevl skivene til de er flate men fortsatt holder seg i hop.

Kutt osten i 1 cm tykke staver

Smør loffen med et lag mirabelle syltetøy og fordel osten utover skivene. Rull dem stramt sammen.

Pisk sammen egg og fløte, smak til med en liten klype salt og eventuelt nykvernet pepper. 

Smelt smør på medium varme.

Dynk lofferullene med egg- og fløteblandingen og stek dem gylne i smøret.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Frankrike
Antall per Kolli 6
Nettovekt 375 Gram
Horeca Nei
Black Fig (Fiken syltetøy) 240g, Favols

Laget på sorte Marokkanske fikener. Mørk farge mot brunt og lilla.

40251
Thorem Fiken fra Provence 375g, Favols

Er det en frukt som symboliserer Provence må det være fiken. Den sydvestre delen av Provence; Gapeau Dalen står for hele 75 prosent av all fiken avling i Frankrike. Mange av fikentrærne er svært gamle og har bidratt til å skape det unike provencalske landskapet.

40521
Thorem Villkvede 375g, Favols

Villkvedeconfiture fra Favols er perfekt som ostetilbehør, på toast eller som smaksforsterker i eplesaus til ribbe. I Frankrike er det også vanlig å smøre den på sukkerbrød som fylles med krem. Jeg har også fått Tarte Tatin som er penslet med smeltet kvedeconfiture like før servering.

40520
Thorem Aprikos fra Provence 375g, Favols

Her tar Favols deg med på en reise til aprikostrærne i Provence og lar deg smake på frukt som er kysset av solen. Det er bare å vri av lokket og smøre godsakene på en lun croissant.

40515
Thorem Fersken fra vingården 375g, Favols

Favols selekterer nøye fra de beste bøndene og lager i dag dette syltetøyet med de unike ferskene fra Rhônedalen der de også i sin tid ble dyrket for beskytte vinrankene. Bruk det gjerne på en nystekt croissant eller som fyll i sjokoladekake.

40523
Lenker
Min side