Skip to main content
Til toppen

Thorem Fersken fra vingården 375g, Favols

Varenummer: 40523
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 6
Minste antall: 1
ekskl. mva.

Favols selekterer nøye fra de beste bøndene og lager i dag dette syltetøyet med de unike ferskene fra Rhônedalen der de også i sin tid ble dyrket for beskytte vinrankene. Bruk det gjerne på en nystekt croissant eller som fyll i sjokoladekake.

For over 250 år siden var det vanlig å plante et ferskentre i vinmarkene i Coteaux du Lyonnais – like sør for Beaujolais og vest for Lyon. Grunnen til dette var at ferskentreet lettere ble utsatt for soppangrep og i så måte bidro til å beskytte vinmarkene. Så fort ferskentrærne ble infisert startet vinbøndene arbeidet med å bekjempe soppen og redde vinrankene.

Disse ferskentrærne produserer en spesiell type fresken med rødt fruktkjøtt. Etter hvert som de ble eksponert for gjentagende soppangrep utviklet trærne frukt med høyt innhold av antioksidanter og enda rødere fruktkjøtt ble resultatet. Derfor kalles denne typen fersken for «Peche de vigne» - noen kaller dem også for «blodfersken». 

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Frankrike
Antall per Kolli 6
Nettovekt 375 Gram
Horeca Nei
Thorem Villkvede 375g, Favols

Villkvedeconfiture fra Favols er perfekt som ostetilbehør, på toast eller som smaksforsterker i eplesaus til ribbe. I Frankrike er det også vanlig å smøre den på sukkerbrød som fylles med krem. Jeg har også fått Tarte Tatin som er penslet med smeltet kvedeconfiture like før servering.

40520
Thorem Aprikos fra Provence 375g, Favols

Her tar Favols deg med på en reise til aprikostrærne i Provence og lar deg smake på frukt som er kysset av solen. Det er bare å vri av lokket og smøre godsakene på en lun croissant.

40515
Thorem Mirabelle Plommer fra Torraine 375g, Favols

Plommene kjennetegnes med saftig, søtlig fruktkjøtt med tynt skall. Rike på smak og med fin syrlighet. Plommene kan brukes i alt fra forretter, som tilbehør til kjøtt og selvfølgelig desserter.

40522
Lenker
Min side