Skip to main content
Til toppen

Thorem Villkvede 375g, Favols

Varenummer: 40520
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 6
Minste antall: 1
ekskl. mva.

Villkvedeconfiture fra Favols er perfekt som ostetilbehør, på toast eller som smaksforsterker i eplesaus til ribbe. I Frankrike er det også vanlig å smøre den på sukkerbrød som fylles med krem. Jeg har også fått Tarte Tatin som er penslet med smeltet kvedeconfiture like før servering.

Franskmenn elsker sin kvede – enten den dyrkes som hagepryd og for matauk, eller den høstes fra viltvoksende trær. Etter at de vakre rosa blomstene slipper treet utvikles frukten – en frukt en må kjenne for å kunne nyte. I moden tilstand minner den om en mellomting mellom et gult eple og en pære. Forsøker man å spise den rå får man lite ut av den. Treen og trevlete hard frukt med litt bittertoner er ikke noe å hige etter.

Når den skrelles og kuttes opp oksyderer den og blir brun og udelikat, men når den derimot havner i gryta skjer det undre. Den skifter farge til dyp rosa mot rød – oransje. Alle som har kokt kvede vet at den både har mye naturlig pektin og klarer seg godt uten at man tilsetter noen form for konserveringsmiddel. 

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Frankrike
Antall per Kolli 6.0
Nettovekt 375.0 Gram
Horeca Nei
Delice de Coing Thym Rosmarin (Kvede med Rosmarin & Timian) 110g, Favols

Coing thym rosmarin fra Favols på 110gr glass

40176
Lenker
Min side