Til toppen

Kjøtt og spekemat

Brukt på beste vis og nennsomt dosert er salt en av de aller viktigste ingrediensene i all matlaging. Helt siden 500 f kr har man benyttet salt til konservering og foredling av kjøtt. Etruskerne, Grekerne og senere Romerne saltet og tørket kjøtt på mer eller mindre samme måte som i dag. De Romerske Legionærene fikk sin lønn delvis utbetalt i form av salt; derav uttrykket salær. Matcompaniet ønsker å bidra til at folk kan ta ut sitt salær – belønningen for godt utført arbeid; ved å unne seg det beste som kan skaffes av god spekemat og foredlet kjøtt.

For å få til dette har vi over tid etablert et tett samarbeid med produsenter som A Idsøe, Ask gård, Riccardo Franchi, Salumifici Viani, Antica Corte Pallevicina, Juan Pedro Domeq, de beste franske skinke og pølseprodusentene pluss noen til. Dette gjør at vi kan fylle serveringsfatene med det meste; enten du ønsker kokte eller spekede produkter, pølser eller skinker, patéer – norske eller utenlandske. Alt produsert på tradisjonelt vis der kjøttet, saltet, krydderet og klimaet spiller hovedrollen.
 

 

Sorter Navn (a > å)

Angusburger Idsøe 180g Fryst

Prima Jæren er Norges største aktør på Angus Kjøtt. Naturlig nok foredler Albert dette på Nærbø og lager utrolig gode ferdig burgere. Siden kvaliteten på kjøttet er høy, kan det brukes mindre salt, noe som resulterer i bedre konsistens. (Mer salt gir karbonade sprett)
22194
Nyhet

Bacon - Tims Pecanwood Smoked Bacon i bit

Et varmrøkt bacon som kan nytes rett fra pakken, eller brukes som ingrediens i varmretter. En subtil, men tydelig røyksmak fra pecanved og en fantastisk balanse mellom salt og søtt preger dette produktet. Kutt det i skiver til Sandwicher eller biter til pastaretter og salater. Ønsker du å bli nabolagets pizzahelt er det bare å toppe biancoen med Tims Pecanwood Smoked Bacon.
49021

Bresaola Punta D´Anca IGP

Saltet og lufttørket storfekjøtt av beste kvalitet. Nydelig som forrett og snacks. Produktet er IGP sertifisert noe som betyr det må produseres i Valtellina området nord i Lombardia.
20111

Carne Salada (Carpaccio)

Rått kjøtt smaksatt med salt, pepper, einebær, rosmarin, knust hvitløk og laubærblad. Skjæres i tynne skiver og brukes som Carpaccio. Klassisk rett med aner i Trentino, Italia tilbake til det 16 århundre.
20186

Chorizo Extra Leon spicy (Vega del Tuerto) string

Krydret og sterk chorizo perfekt til steking. Passer som tilbehør til fisk og klippfisk såvel som til paella.
23019

Chorizo Iberico de Bellota 80gr Sliced

Spekepølse på Iberico gris. Kryddret med paprika og krydder.
23044

Coppa di Amarone

Svinenakke fra parma, salt og en god dose Amarone. Dette praktstykke av spekemat lukter en god blanding mellom coppaens karakteristiske kjellerpreg og distinkte toner av vinen. Teksturen er fløyelsmyk og smaken er perfekt balanse mellom kjøttets egensmak, vinens komplekse smaker, salt og krydder.
20163

Coppa di Parma

Speket svinenakke fra svinene som gir råmateriale til Parmaskinken.
20088
Nyhet

Coppa di Prima, A. Idsøe

Klassisk Coppa (speket svinenakke) med en hint av pepper. Laget av nakke fra gris fra Jæren. Hovedsakelig fra Duroc griser. Produktet er et resultat av et samarbeid mellom A. Idsøe, Prima Jæren og Ask Spekehus.
22200

Crudo Alpino

Røkt speket svinekam.
20170

Culatello di Zibello DOP Spigaroli 24mnd

Culatello di Zibello DOP er selveste juvelen i kronen når vi snakker om italienske spekeskinker. Har du først smakt den er du, eller mer presist; skinken solgt.
20201

Ekte Rosette de Lyon (ca 1 kg)

Dette er den mest kjente og klassiske speke pølsen fra kjerneområdet for Fransk pølse produksjon i Monts du Lyonnais. Håndlaget pølse på kjøtt fra skinken. Kjøttet skjæres i strimler og blandes med terninger av spekk, saltes og krydres med sort pepper og hvitløk. Stoppet i naturtarm.
21007