Til toppen

Kjøtt og spekemat

Brukt på beste vis og nennsomt dosert er salt en av de aller viktigste ingrediensene i all matlaging. Helt siden 500 f kr har man benyttet salt til konservering og foredling av kjøtt. Etruskerne, Grekerne og senere Romerne saltet og tørket kjøtt på mer eller mindre samme måte som i dag. De Romerske Legionærene fikk sin lønn delvis utbetalt i form av salt; derav uttrykket salær. Matcompaniet ønsker å bidra til at folk kan ta ut sitt salær – belønningen for godt utført arbeid; ved å unne seg det beste som kan skaffes av god spekemat og foredlet kjøtt.

For å få til dette har vi over tid etablert et tett samarbeid med produsenter som A Idsøe, Ask gård, Riccardo Franchi, Salumifici Viani, Antica Corte Pallevicina, Juan Pedro Domeq, de beste franske skinke og pølseprodusentene pluss noen til. Dette gjør at vi kan fylle serveringsfatene med det meste; enten du ønsker kokte eller spekede produkter, pølser eller skinker, patéer – norske eller utenlandske. Alt produsert på tradisjonelt vis der kjøttet, saltet, krydderet og klimaet spiller hovedrollen.
 

 

Sorter Navn (a > å)

Bresaola Punta D´Anca IGP

Saltet og lufttørket storfekjøtt av beste kvalitet. Nydelig som forrett og snacks. Produktet er IGP sertifisert noe som betyr det må produseres i Valtellina området nord i Lombardia.
20111
Nyhet

Chorizo Extra Leon spicy (Vega del Tuerto) string

Krydret og sterk chorizo perfekt til steking. Passer som tilbehør til fisk og klippfisk såvel som til paella.
23019

Chorizo Iberico de Bellota 80gr Sliced

Spekepølse på Iberico gris. Kryddret med paprika og krydder.
23044

Coppa di Amarone

Svinenakke fra parma, salt og en god dose Amarone. Dette praktstykke av spekemat lukter en god blanding mellom coppaens karakteristiske kjellerpreg og distinkte toner av vinen. Teksturen er fløyelsmyk og smaken er perfekt balanse mellom kjøttets egensmak, vinens komplekse smaker, salt og krydder.
20163

Coppa di Parma

Speket svinenakke fra svinene som gir råmateriale til Parmaskinken.
20088

Crudo Alpino

Røkt speket svinekam.
20170

Culatello di Zibello DOP Spigaroli 24mnd

Culatello di Zibello DOP er selveste juvelen i kronen når vi snakker om italienske spekeskinker. Har du først smakt den er du, eller mer presist; skinken solgt.
20201

Fenalår villsau Utsira Mat

Fenalår fra havgapet. Alle dyrene i stammen regnes som villsau hvor både spelsau og svartfjes er iblandet.
22162
Nyhet

Gladmatpølse rå 265g Idsøe

Gladmatpølsen ble laget for Norges største matfestival. Det er i prinsippet en klassisk salsiccia, og egner seg like godt på grillen som på pizzaen.
22192
Nyhet

Grovkvernet Burger 2x150g

En skikkelig digg fersk burger rett fra burgerpressa til Albert! Laget på storfekjøtt fra Prima Jæren.
22191

Guanciale Stagionato

Guanciale - speket svinekjake. Kjakene er veldig fete, og er en utsøkt råvare for urøkt speket kjøtt. Kjakene blir krydret med pepper,urter og saltet i noen dager og deretter hengt til tørk i flere uker. 
20166