Til toppen

Ris

Når man flyr inn over alpene og landskapet åpner seg og flater ut er det ikke mulig å unngå å se de karakteristiske rismarkene på Po sletten. Her dyrkes verdens beste risottoris og vi er så heldige å arbeide med en av de aller beste. Vårt sortiment består av både rene rissorter som Arborio, Carnaroli og Vielone Nano og en hel serie med smaksatte risotto retter som gjør komfyrarbeidet litt enklere når du skal ha noe kjapt og velsmakende.

Sorter Navn (a > å)

Arborio Rice 1kg

Arborio er en kort og rundkornet italiensk ristype opprinnelig fra byen Arborio i Po-dalen. Uten tvil den mest kjente ris-typen fra Italia, og er endel av alle Italieneres risotto-tradisjon. På grunn av høyt nivå av stivelse (amylopectin) holder Arborio formen under koking, selv når den får den kremede konsistensen vi er ute når vi koker risotto. Arborio kan suge til seg hele 8 ganger så mye væske som egenvekten, og har en unik evne til å absorbere smak.
30277

Black Venere Ris 500gr

Denne risen har fått sitt navn etter selveste kjærlighetsgudinnen Venus! På tross av navnets historiske røtter har kultivert sort ris kun ca 30 års historie i Italia. Risen er opprinnelig fra Kina. En kinesisk spesialist på rishybrider bidro til å tilpasse riskornene til vekstforholdene i Vercelliområdet og «Sort Venus-ris» er i dag en høyt verdsatt ristype.
30300

Carnaroli Ris 1kg

Caranaroli er en medium lang, rundkornet ris. Caranaroli er mange kokkers favoritt når de skal lage risotto.
30276

Mix Lungo 1kg

Denne rismiksen er drøyere enn et kinderegg. Langkornet ris er blandet med den klassiske rød og sorte italienske risen er behandlet slik at de ulike riskornene oppnår perfekt konsistens samtidig.
30299

Rød Fullkornsris 500g

Denne risen dyrkes på de mest leirholdige risfeltene rundt Vercelli. Selv om det fremste karakteristika for risen er fargen har den også en særegen smak. Dette er en fullkornris som utvikler en fin sødme når den kokes.
30301

Risotto mix med asparges 250g

Risottomiksen kan tilberedes med kun vann og en skvett hvitvin, men blir enda bedre med en usaltet grønnsaksbuljong. Etter at du har oppnådd ønsker konsistens tilsettes parmesan og en klatt smør.
30280

Risotto mix med blekksprutblekk 250g

Klassisk risotto med blekksprutblekk. Server gjerne med en neve nyrensa reker på toppen
30303

Risotto mix med klippfisk og potet 250g

Etter å ha inntatt risotto med klippfisk i et høl i veggen i ei bakgate i Napoli har dette vært en av mine risottofavoritter. GliArioni har laga en variant der de også har tilsatt potetterninger. Anbefales!
30304

Risotto mix Cacio & pepe 250g

Cacio al pepe er en klassisk pastarett. Her har du risottoutgaven med den enkle og geniale kombinasjonen av pecorino og sort pepper.
30305

Risotto mix med Safran 250g

Risottomiksen kan tilberedes med kun vann og en skvett hvitvin, men blir enda bedre med en usaltet grønnsaksbuljong. Etter at du har oppnådd ønsker konsistens tilsettes parmesan og en klatt smør.
30283

Risotto mix med steinsopp 250g

Risottomiksen kan tilberedes med kun vann og en skvett hvitvin, men blir enda bedre med en usaltet grønnsaksbuljong. Etter at du har oppnådd ønsker konsistens tilsettes parmesan og en klatt smør.
30281

Risotto mix med trøffel 250g

Risottomiksen kan tilberedes med kun vann og en skvett hvitvin, men blir enda bedre med en usaltet grønnsaksbuljong. Etter at du har oppnådd ønsker konsistens tilsettes parmesan og en klatt smør.
30282