Skip to main content
Til toppen

UTGÅTT Arborio Ris 1kg, Gli Aironi

Varenummer: 30277
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 6
Minste antall: 1
ekskl. mva.

Arborio er desverre utsolgt og produseres ikke de siste årene av Gli Aironi grunnet ekstrem tørke. De prioriterer flaggskipet Carnaroni - så bruk varenr 30276 hvis dere vil bestille risottoris.

Arborio delistes - her litt mer informasjon:


Dersom som man fulgte med på nyhetene både sommeren 2022 og 2023 var det ikke til å unngå å få med seg at det var ekstrem tørke i Sør-Europa. Et stastikksøk på www.ilmeteo.it viser at det var ekstremt lite nedbør i den viktigste vekstsesongen for mange landbruksprodukter. Om man fløy inn over Po sletten nordfra var landskapet totalt endret. De karakteristiske vannspeilene mellom rismarken var tilnærmet borte. Konsekvensen av dette er at risprodusentene har måttet husholdere svært strengt med vannressursene.


Matcompaniets risleverandør gliArioni har alltid hatt Carnaroli som sitt kjerneprodukt og leverer en ris som hevder seg helt i toppen når riskvaliteten skal bedømmes. De responderte tidlig og tok konsekvensen av de knappe vannressursene. Valget var åpenbart og gliArioni prioriterte hver eneste dyrebare dråpe med vann til å dyrke, og opprettholde kvaliteten på sin Carnaroli. Dette har ført til at vi ikke lenger har tilgang på Arborioris.


Gabriel Conte, vår kontakt hos gliArioni, lover samtidig at all den carnarolien vi får er av samme super(fino) kvaliteten den alltid har vært. Dens fremste karakteristika er at den både gir en kremet risotto samtidig som den holder på fasongen og ikke blir grøtete. Eventuelle arboriofans kan derfor trygt anbefales å konvertere til Carnaroli: risen konge, eller risens kaviar som pasjonerte riskokker kaller den!

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Italia
Antall per Kolli 6
Nettovekt 1000 Gram
Horeca Ja
Lenker
Min side