Skip to main content
Til toppen

Pecorino Romano DOP Nero 1/8 del, Gourm.it

Varenummer: 11227
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 3.5 KG per STK
Antall per kolli: 8
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Pecorino Romano er har en lys farge som minner om elfenben med en sort skorpe. Våre oster er lagret i i minimum 6 måneder og har en kompakt tekstur og en distinkt frisk syrlighet og balansert saltsmak. Med andre ord den perfekte osten for pastaretter, som f eks Spagetti Carbonara.

Pecorino Romano er den meste kjente av Pecorinoer som har DOP beskyttelse. Den fikk sin DOP status i 1996 og er selvfølgelig laget på kun fåremelk. Historien til denne osten strekker seg midlertid mye lenger tilbake i tid. Man antar at den opprinnelige Pecorino Romanoen ble laget på landsbygda utenfor Roma for ca 2000 år siden. Etter at bølgene fra samlingen av Italia hadde lagt seg ble det fra 1884 tillatt å produsere den salte fåremelksosten også på Sardinia. Med tett populasjon av sauer og dyktige ostemakere tok de raskt over hyllene i Roma med Pecorino Romano produsert på Sardinia. 

Pecorino Romano er en fast ost der ostemassen varmes for å intensivere dreneringen. Hver ost veier 25-30 kilo etter lagring i minimum 5 måneder. Matcompaniet har de siste årene hatt Pecorino Romano hovedsakelig som bestillingsvare, samt litt sporadisk som lagervare. Vi har jaktet på en litt mer «rampete» utgave som har den karakteristiske salte smaken i kombinasjon med en frisk syrlighet. Denne fant vi sammen med Gourm.it på Sardinia og denne er nå lagerført.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Italia
Melk Sau
Antall per Kolli 8
Nettovekt 3500 Gram
Horeca Ja
Pecorino Romano DOP, Guffanti

Pecorino Romano er nok mest kjent som osten en skal bruke når en lager en Carbonara. Til tross for navnet, er dagens produksjon av Pecorino Romano hovedsakelig på Sardinia, og bare en liten mengde er laget i Lazio. Denne yngre utgaven er bestillingsvare og en ost veier drøye 20 kilo.

11221
Pecorino Romano DOP Cappato di Nero, Guffanti

Pecorino Romano DOP Cappato di Nero er en lagret utgave av Pecorino Romano med mye identitet. Lagret opp i mot 24 måneder. Løfter Carbonara-en til nye høyder. Lagerføres i perioder og en hel ost veier opp i mot 30 kilo.

11160
Pecorino Romano DOP 170g, Gourm.it

Pecorino Romano er har en lys farge som minner om elfenben med en tynn naturlig skorpe. Våre oster er lagret i i minimum 6 måneder med en kompakt tekstur og en distinkt frisk syrlighet og balansert saltsmak. Med andre ord den perfekte osten for pastaretter, som f eks Spagetti Carbonara.

11228
Lenker
Min side