Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.
Nyheter fra Lazzaroni

Nyheter fra Lazzaroni

Historien som begynte med en kjeks

Skrevet av: Hans Petter Uleberg

De som kjenner historien til Lazzaroni vet at Amarettikjeks var starten på Lazzaronis suksess som pasticceria. I 1718 bakte familien for første gang en sprø kjeks bestående av eggehvite, sukker og aprikoskjerner. Kjeksen ble bakt til ære for Kardinalen av Milano som besøkte Saronno dette året. Amaretti kjeksens navn er utledet av den pikante bittersøte smaken fra aprikoskjernene; Amaro som betyr nettopp bitter på italiensk. 

Etter at de første stekebrettene med amaretti ble tatt ut av bakerovnene til Lazzaroni har mange andre kommet etter og kopiert oppskriften. I dag er disse små bakverkene blant Italias mest kjente småkaker. «Chiostro di Saronno» som er dagens navn på bakerivirksomheten leverer søt bakst til både det italienske hjemmemarkedet og godt over 60 utenlandske markeder. Merkevaren forvaltes av 7. og 8. generasjon Lazzaroni og har fokus på sprø kjeks, pannetonebakst og den legendariske og originale Amarettolikøren fra 1851. 

2025 er året da Matcompaniet klinker til og utvider kakesortimentet fra Lazzaroni med en rekke nye varianter. Mange av dem er lekkert emballert i flotte metallbokser med historiske motiver. Dette er bokser som bør få sin plass på benken – perfekt som gave til både deg sjøl og gode venner. 

Myke Amaretti med mandelsmak, pent pakket i grønn gaveeske med vindu. Kjeksen er bakt med aprikoskjerner, mandler, sukker og eggehvite. De er glutenfrie. Hver kjeks er singelpakket i silkepapir. Dette er den originale myke amarettien som smelter behagelig i munnen og gir en god smak der den karakteristiske bitterheten fra aprikoskjernen spiller opp mot sødmen. Nydelig alene eller til en kopp espresso te.

Saftige, myke Amaretti der originalsmaken er tilført en frisk sitronsmak. Kommer i en praktisk pappkartong og vil også fungere godt som påfyll til de allerede har sikret seg den lekre tinboksene (Varenr 31239) med den samme kjeksen. Laget som tradisjonell amaretti med mandelmel, sukker, eggehvite aprikoskjerner og tilsmakt med naturlig sitronolje. Glutenfri. Singelpakkede myke kjeks. Perfekt på en vaniljeis eller til en kopp espresso eller te.

Dette er den tradisjonelle amarettikjeksen bakt med mandelmel, aprikoskjernen sukker og eggehvite og drysset med perlesukker. Disse er stekt slik at de er sprø og knasende. Ypperlig å knuse og bruke som dessertkrønsj eller som et lite tiltygg til espressoene. Håndpakkede kjeks som er singelpakket og emballert i den klassiske røde Lazzaroni tinnboksen. Glutenfri.

Myke Amaretti singelpakket i en lekker grønn blikkboks med historisk motiv. Kjeksen er bakt med aprikoskjerner, mandler, sukker og eggehvite. De er glutenfrie. Hver kjeks er singelpakket i silkepapir. Dette er den originale myke amarettien som smelter behagelig i munnen og gir en god smak der den karakteristiske bitterheten fra aprikoskjernen spiller opp mot sødmen. Nydelig alene eller til en kopp espresso te.

Saftige, myke Amaretti der originalsmaken er tilført en frisk sitronsmak. Kommer i lekker gul blikkboks med historisk motiv. Laget som tradisjonell amaretti med mandelmel, sukker, eggehvite aprikoskjerner og tilsmakt med naturlig sitronolje. Glutenfri. Singelpakkede myke kjeks. Perfekt på en vaniljeis eller til en kopp espresso eller te.

Dette er den tradisjonelle amarettikjeksen bakt med mandelmel, aprikoskjernen sukker og eggehvite og drysset med perlesukker. Disse er stekt slik at de er sprø og knasende. Ypperlig å knuse og bruke som dessertkrønsj eller som et lite tiltygg til espressoene. Håndpakkede kjeks som er singelpakket og emballert i en minicube utgave av tinnboksen. Glutenfri.

Dette er den tradisjonelle amarettikjeksen bakt med mandelmel, aprikoskjernen sukker og eggehvite og drysset med perlesukker. Disse er stekt slik at de er sprø og knasende. Ypperlig å knuse og bruke som dessertkrønsj eller som et lite tiltygg til espressoene. Håndpakkede kjeks som er singelpakket og emballert i en hvit mini utgave av tinnboksen. Glutenfri.

Tre ulike varianter av singelpakket Amaretti samlet i en lekker rund blikkboks med historisk motiv. Bakt med aprikoskjerner, sukker og eggehvite etter Lazzaroni-familiens gamle oppskrift fra 1718. Glutenfrie små munnfuller som passer perfekt til espresso, dessert eller når som helst du trenger noe lite – men stort på smak.

To smaker i én nydelig boks! Denne vintageinspirerte metallboksen er fylt med 2 ulike typer Amaretti tilsmakt med henholdsvis sitronolje og ristede hasselnøtter. Singelpakkede kjeks som smelter i munnen der de klassiske smakene møter enten smaken av hasselnøtter eller frisk sitron. Perfekt gave til deg selv eller en god venn! Glutenfri.

Lenker
Min side