Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.
Ny produsent: Sori

Ny produsent: Sori

Der vulkanjorden former smaken – og kjærligheten varer i generasjoner

Skrevet av: Hans Petter Uleberg  

En viktig ingrediens i Italiensk gastronomi er tradisjon. Vår nye leverandør av mozzarella har dette i rikt monn. Helt siden familien åpnet sin ostebutikk i 1868 og fram til i dag Sorì ivaretatt denne ingrediensen på en måte som er mer enn imponerende. Ostebutikken er for lengst skrevet inn i historiebøkene. I dag er Sorì en av de mest respekterte produsentene av tradisjonsost fra Campania.

I utkanten av Roccamonfina reservatet ligger fabrikken som daglig yster ferskoster med melk fra kyr som har beitet på frodige marker der fôret bokstavelig talt har røtter i et rikt vulkansk jordsmonn. Melken får en karakter og smak det ikke er mulig å kopiere. Du vet at når de lokale bøndene leverer melk fra kuer de kjenner ved navn og ikke nummer, og denne unike stedegne råvaren foredles av ystere med dyp respekt for håndverket får man mozzarella, burrata, ricotta, fior di latte etc egnet til å imponere de meste kresne ganene.

Sorì tar ansvar for at produksjonen skjer så skånsomt som mulig – den gode melken skal smakes. Ukentlig gjennomfører de mer enn 300 kvalitetskontroller. På ysteriet går høyteknologi og håndverk hånd i hånd. Veien fra kyrene melkes til ostene pakkes og sendes ut på veien er kortest mulig slik at man tydelig smaker den gode råvaren. Slikt kan ikke kopieres, men kun gjøres med godt terroir og den nevnte ingrediensen respekt for tradisjonen. 




Når verdens beste pizzabaker ringer – svarer Sorì med smak

Napoli regnes som verdens pizzahovedstad. Her har mange legendariske pizzaer sett dagens lys for første gang. Napolitanerne og folk i omegnen er ekstremt stolte over den lokale pizzakulturen. En av de som har tatt dette til et nytt nivå er legenden Franco Pepe. Fra han åpnet restauranten «Pepe in Grano» I 2012 har folk køet for å få bord. Selv karakteriserer han sin virksomhet som et sted eksperimentering, håndverk, gjestfrihet, undervisning og respekt for området og tradisjonene står i sentrum. 

Hans pasjon for deigen er det som har brakt ham dit han er i dag. Osten overlater han til ystere som kan den delen av faget. Når denne skulle perfeksjoneres kontaktet han Sorì for å utvikle en mozzarella akkurat slik han ville den skulle være. Nyskapningen «Lenta Maturazione» er laget for å tåle høy varme og by på perfekt smak og tekstur. Pepe’s lidenskap giftet seg med Sorìs tekniske ystekompetanse. Når det står «Franco Pepe» på et Sorì produkt er det ikke en staffasje men en garanti for felles utvikling mot perfeksjon. 

Sorì er ikke bare leverandør – de er en smakspartner. Med røtter i historie og blikket mot morgendagens matbord, bringer de ekte italiensk håndverk til verden – en ost om gangen. Nå kan endelig Norske pizzakokker og pizzafreaks nyte godt av ost fra denne kvalitetsprodusenten. 




Cubetti laget på melk fra lokale gårder rundt ysteriet. Den rike melken er det perfekte utgangspunktet for å yste en fiore di latte cubetti med optimal smelteevne og rik smak. I italia er det et kvalitetstegn jo hvitere ostemassen er etter steking. Denne innfrir på dette og attpåtil gir en frisk syrlig smak. Fior di Latte cubetti fra Sorì er en ekte arbeidshest på det profesjonelle kjøkkenet med smaken til en håndlaget gårdsost. Den produseres etter Metodo Tradizionale Sorrentino, en metode som tar utgangspunkt i gamle ystetradisjoner fra Sør-Italia, der smaken utvikles gjennom langsom prosessering og fokus på ferskhet.

En tradisjonell mozzarella di Bufala laget på lokal bøffelmelk. Kommer i en 1 kg forpakning perfekt for storhusholdning og restauranter enten du skal bruke den på pizza eller insalata di caprese. Fløyelsmyk med en bløtere kjerne, frisk og syrlig smak.

En kumozzarella med melk fra et geografisk område i en radius på 30 km fra Franco Pepes restaurant. Fior di Latte Appennino Campano by Franco Pepe er en silkemyk ferskost med fjellpreg. Laget av melk fra sertifiserte gårder i Matese og Fortore, og modnet langsomt etter tradisjonell metode (Lenta Maturazione). Smaken er mild og litt syrlig – perfekt på pizza. Et samarbeid med pizzamester Franco Pepes signatur er din garanti for optimal kvalitet.

En kumozzarella med melk fra et geografisk område i en radius på 30 km fra Franco Pepes restaurant. Fior di Latte Appennino Campano by Franco Pepe er en silkemyk ferskost med fjellpreg. Laget av melk fra sertifiserte gårder i Matese og Fortore, og modnet langsomt etter tradisjonell metode. Smaken er mild og litt syrlig – perfekt på pizza. Et samarbeid med pizzamester Franco Pepes signatur er din garanti for optimal kvalitet.

Sorì sin Burrata er en fløyelsmyk ost laget på 100 % fersk italiensk kumelk. Under den tynne hinnen skjuler det seg en kremet kjerne som smelter i munnen og fyller ganen med rik, mild melkefylde. Perfekt til tomatsalat, på nybakt focaccia – eller rett fra begeret. En ekte italiensk ostefryd, lett å bruke og elsket av mange.

Lenker
Min side