Skip to main content
Til toppen

Ask Spekehus - Ask Gård

Ask gård er å finne i utkanten av Nordmarka ikke langt i fra Jevnaker. Med historie som kan føres tilbake til år 1400, og den vakre beliggenheten i utkanten av Nordmarka med utsikt til Randsfjorden er det lett å betrakte ASK gård som et lite eventyr i seg. Den eneste og mest vesentlige forskjellen fra Asbjørnsen og Moe’s nedtegninger er at vi her snakker om et eventyr fra virkeligheten.

Eventyret til Kristoffer og Anne Marthe begynte som gårdsforedling av egne råvarer og har vokst til å bli en suksesshistorie i produksjonen av Norsk kvalitetsmat. Anne Marte og Kristoffer har vært framoverlente og nytenkende på alle vis. Gårdsanlegget i skogkanten mot Nordmarka har nå blitt for lite, og et nytt anlegg stod klar i 2021.

I god matlagingstradisjon er alt gjort fra bunnen av, og tilpasset dagens behov og framtidig vekst. Produktene vi kjenner og elsker for den gode smaken og flotte teksturen er som før. Det eneste er at litt større bygg og noen nye maskiner nå bidrar til en mer stabil teknisk kvalitet på produktene. Ikke minst vil nybygde klimarom sørge for jevnere tørking og mer stabil utvikling av den deilige edelmuggen.

Råvarene Ask Spekehus bruker er råvarer hvor det er stort fokus på dyrevelferd og økologi. En del av råvarene vil fortsatt være økologiske men i tillegg vil Ask forsterke sin lokalmat profil ved å kjøpe slaktegris fra lokale bønder. Her er det snakk om frilandsgris – griser som selv bestemmer om de skal være ute eller inne. I stedet for økologisk kraftfôr (som ofte er importert) vil de spise lokal mat: korn, grønnsaker og myse.

Skivede produkter i butikkformat har vært fraværende i en lang tid. Når produksjonen av store salamier kommer opp og stå med et godt volum og vi tilbyr nå skivet Passe og Slegge i 100 grams pakninger i bra volum. Også stor Passe og Slegge er inne igjen i bra volum.

En trenger ikke lenger bekymre seg for at Ask sine produkter ikke er tilgjengelige, så endelig kan vi si «løp og kjøp» for ingen lager bedre spekemat i Norge. 

Årets katalog

Visning
Nyhet
Coppa skivet 60g delibrett, Ask

Coppa er tynne skiver med speket nakke fra utegris som smelter på tungen. Den fantastiske kvaliteten i råvare får virkelig skinne igjennom. Lett krydret med fennikel og sort pepper, modnet i fire til seks måneder. Coppa fra ASK er et kvalitetsprodukt som nytes som den er eller sammen med god ost.

22207
Nyhet
Diggbox gaveeske 460g med 4 mini spekepølser, Ask

En eksklusiv gaveeske med 4 av Ask sine beste salami. Passer for enhver smak, både mild, sterk moden og rund.

22203
Hockey 1,5kg (Coppa), Ask

Coppa med sort pepper og fennikel av økologisk gris

22091
Jåla 250g, Ask

De aller beste ingrediensene vi kunne komme opp med. Laget på skinke og bog fra frilandsgris, sort trøffel fra Alba og hvitvin fra Italia.

22159
Nyhet
Jåla skivet pizzatopping 60g, Ask

JÅLA er en salami med hvitvin og ekte sort trøffel fra Piemonte. Moden og vellagret, med perfekt balansert trøffel

22205
Jåla stor oppskåret 80g Delipack, Ask

JÅLA er en salami med hvitvin, og ekte sort trøffel fra Piemonte. Moden og vellagret, med den fantastiske umami smaken som trøffel gir. Laget på de beste råvarene vi har, skinke og bog fra griser som lever fritt ute.

22185
Jåla stor trøffelsalami 2kg, Ask

De aller beste ingrediensene vi kunne komme opp med. Laget på skinke og bog fra økologisk frilandsgris, sort trøffel fra Alba og økologisk hvitvin fra Italia.

22166
Nduja 100g, Ask

Smørbar hissigpropp. En smørbar salami som virkelig smeller. Meget godt egnet på pizza eller på ristet brød.

22187
Nduja 450g horeca - stkpris, Ask

Smørbar hissigpropp. En smørbar salami som virkelig smeller. Meget godt egnet på pizza eller på ristet brød. Horeca forpakning.

22199
Nyhet
Pablo skivet pizzatopping 60g, Ask

Pablo er en chorizo med spansk røkt paprika og manzanilla sherry. En fyrrig liten rakker som gjør pizzaen helt rå og skikkelig «AY Caramba»

22204
Passe 250g, Ask

Salami på frilandsgris med fennikel og grønn pepper

22148
Passe Stor 2kg, Ask

Salami på norsk gris med fennikel og grønn pepper

22096
Lenker
Min side