Til toppen

Ask Spekehus - Ask Gård

Ask gård er å finne i utkanten av Nordmarka ikke langt i fra Jevnaker. Med historie som kan føres tilbake til år 1400, og den vakre beliggenheten i utkanten av Nordmarka med utsikt til Randsfjorden er det lett å betrakte ASK gård som et lite eventyr i seg. Den eneste og mest vesentlige forskjellen fra Asbjørnsen og Moe’s nedtegninger er at vi her snakker om et eventyr fra virkeligheten.

Eventyret til Kristoffer og Anne Marthe begynte som gårdsforedling av egne råvarer og har vokst til å bli en suksesshistorie i produksjonen av Norsk kvalitetsmat. Anne Marte og Kristoffer har vært framoverlente og nytenkende på alle vis. Gårdsanlegget i skogkanten mot Nordmarka har nå blitt for lite, og et nytt anlegg stod klar i 2021.

I god matlagingstradisjon er alt gjort fra bunnen av, og tilpasset dagens behov og framtidig vekst. Produktene vi kjenner og elsker for den gode smaken og flotte teksturen er som før. Det eneste er at litt større bygg og noen nye maskiner nå bidrar til en mer stabil teknisk kvalitet på produktene. Ikke minst vil nybygde klimarom sørge for jevnere tørking og mer stabil utvikling av den deilige edelmuggen.

Råvarene Ask Spekehus bruker er råvarer hvor det er stort fokus på dyrevelferd og økologi. En del av råvarene vil fortsatt være økologiske men i tillegg vil Ask forsterke sin lokalmat profil ved å kjøpe slaktegris fra lokale bønder. Her er det snakk om frilandsgris – griser som selv bestemmer om de skal være ute eller inne. I stedet for økologisk kraftfôr (som ofte er importert) vil de spise lokal mat: korn, grønnsaker og myse.

Skivede produkter i butikkformat har vært fraværende i en lang tid. Når produksjonen av store salamier kommer opp og stå med et godt volum og vi tilbyr nå skivet Passe og Slegge i 100 grams pakninger i bra volum. Også stor Passe og Slegge er inne igjen i bra volum.

En trenger ikke lenger bekymre seg for at Ask sine produkter ikke er tilgjengelige, så endelig kan vi si «løp og kjøp» for ingen lager bedre spekemat i Norge. Det at de igjen nå i 2022 er i finalen i Det Norske Måltid (for hundrende gang på rad…) sier vel sitt.

Sorter Navn (a > å)

HOCKEY - Speket nakke

Coppa med sort pepper og fennikel av økologisk gris
22091

Holy Baloney 250gr

Klassisk Italiensk salami med mild smak av hvitløk og grovkvernet sort pepper.
22152

Holy Baloney Sliced 80g Ask Spekehus økologisk

Holy Baloney er en klassisk Italiensk salami med mild smak av hvitløk og grovkvernet sort pepper.
22186
Nyhet

Holy Baloney Stor 2kg økologisk

Holy baloney er en mild økologisk salami med smak av hvitløk og grovkvernet sort pepper.
22201

JÅLA 250gr

De aller beste ingrediensene vi kunne komme opp med. Laget på skinke og bog fra økologisk frilandsgris, sort trøffel fra Alba og økologisk hvitvin fra Italia.
22159

Jåla Sliced 80g Ask Spekhus økologisk

Jåla er laget på de aller beste ingredienser. Laget på Norsk økologisk frilandsgris, sort trøffel fra Alba og økologisk hvitvin fra Italia. Debio sertifisert.
22185

Jåla stor trøffelsalami ca 2kg

De aller beste ingrediensene vi kunne komme opp med. Laget på skinke og bog fra økologisk frilandsgris, sort trøffel fra Alba og økologisk hvitvin fra Italia.
22166

Nduja 100g

Smørbar hissigpropp. En smørbar salami som virkelig smeller. Meget godt egnet på pizza eller på ristet brød.
22187
Nyhet

Nduja 450g Ask Spekehus

Smørbar hissigpropp. En smørbar salami som virkelig smeller. Meget godt egnet på pizza eller på ristet brød. Horeca forpakning.
22199

PABLO små 250gr

En norsk chorizo!
22151

Passe Stor 2kg

Salami på norsk gris med fennikel og grønn pepper
22096

PASSE små 250gr

Salami på frilandsgris med fennikel og grønn pepper
22148