Skip to main content
Til toppen

Trofie Genovesi 500g, Portofino

Varenummer: 30342
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 12
Minste antall: 12
ekskl. mva.

Dette pastaformatet har sin opprinnelse i Liguria og historiske røtter til åssidene over kysten ved Portofino. Tradisjonen er nedarvet gjennom generasjoner. Den dag i dag stiller bestemødre opp i barnehager og lære barna hvordan de med fingrene skal forme ørsmå deigevner til perfekte Trofie.

Her det bare å koke opp godt saltet vann og tilsette tørket Trofie når vannet fosskoker. Mange synes det kan være litt vanskelig få Trofie perfekt, men følger du Portofino Fine Foods kokeanvisning og lar den fosskoke i ca 18 minutter er du tett på det perfekte. Uansett er det lurte å smake litt underveis og slå av kokevannet når du mener pastaen er slik du ønsker den. Det eneste du må gjøre i tillegg er å tilsette et glass med Portofino Pesto Genovese , eventuelt rive over litt ekstra Parmigiano Reggiano, kverne over litt sort pepper og fylle vinglasset med en crispy Pigato. Mer skal det ikke til for å bli hensatt til en vakker sommerdag på den Ligurianske rivieraen. 

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Italia
Antall per Kolli 12
Nettovekt 500 Gram
Trofie di Gragnano 500g, Campi

Dette er et av tre formater som produseres I en spesialdesignet maskin som kopierer arbeidet med tradisjonelt “håndtrillet” pasta. Opprinnelig kommer Trofie fra Genova og har fått navnet avledet av dialektordet «strofissia» (rullet) som er den bevegelsen man gjør for å forme trofie for hånd.

30288
Maccheroncini al Pettine 500g, Campi

Sammen med orciette og trofie lages denne pastaen i spesialmaskiner som kalles baresina. Dette formatet minner mye om Garganelli men er selvfølgelig laget helt uten egg.

30292
Lenker
Min side