Skip to main content
Til toppen

Maccheroncini al Pettine 500g, Campi

Varenummer: 30292
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 12
Minste antall: 1
ekskl. mva.

Sammen med orciette og trofie lages denne pastaen i spesialmaskiner som kalles baresina. Dette formatet minner mye om Garganelli men er selvfølgelig laget helt uten egg.

Maccheroni di Toscana 500g, Martelli

Maccheroni di Toscana fra Martelli er en tradisjonell, rørformet pasta laget for hånd i Toscana. Med sin ru overflate og faste konsistens passer den perfekt til kjøttsauser, tomatsaus eller ovnsretter. En ekte håndverksklassiker med smak av italiensk tradisjon.

30379
Trofie di Gragnano 500g, Campi

Dette er et av tre formater som produseres I en spesialdesignet maskin som kopierer arbeidet med tradisjonelt “håndtrillet” pasta. Opprinnelig kommer Trofie fra Genova og har fått navnet avledet av dialektordet «strofissia» (rullet) som er den bevegelsen man gjør for å forme trofie for hånd.

30288
Pasta Caserecce 500g, Don Antonio

Opprinnelig fra Sicilia og betyr "hjemmelaget", passer best til kremet pasta, napolitana og pesto.

30189
Casarecce 500g, Gentile

Casarecce kommer fra Sicilia og betyr "hjemmelaget." Et format der den slyngete formen er laget for å fange opp saus. Passer perfekt til pesto, tomatbaserte sauser og kremete varianter med grønnsaker eller kjøtt. En allsidig pastafavoritt med ekte italiensk sjel.

30361
Trofie Genovesi 500g, Portofino

Dette pastaformatet har sin opprinnelse i Liguria og historiske røtter til åssidene over kysten ved Portofino. Tradisjonen er nedarvet gjennom generasjoner. Den dag i dag stiller bestemødre opp i barnehager og lære barna hvordan de med fingrene skal forme ørsmå deigevner til perfekte Trofie.

30342

«Pastaiene» - pastamakerne i Gragnano har hatt et kontinuerlig fokus på kvalitet. De som forsøkte å ta snarveier falt fort av lasset. På denne måten dannet de grunnlaget for den IGP beskyttede betegnelsen «Pasta di Gragnano».  For at en pasta skal oppnå denne klassifiseringen skal den være laget på kun durumhvete og vann. Hveten skal blandes med maks 30 % kalkfattig vann fra lokale kilder. Etter eltingen hviles pastaen slik at man oppnår ønsket elastisitet. Alle formatene formes med tradisjonelt kobberverktøy slik at overflaten oppnår den ettertraktede rå strukturen som kjennetegner kvalitetspasta. Tørking foregår over lang tid og ved lav temperatur tilpasset de ulike formatene. Pastaen må pakkes innen 24 timer etter den er ferdig tørket.

Selv om IGP-regelverket er å betrakte som relativt strengt er det ingen garanti for at alt som kommer fra Gragnano er premiumprodukter. Vår nye leverandør Pastificio dei Campi regnes imidlertid som en av de absolutt beste produsentene i Gragnano. For litt over 10 år siden innså eieren av Pastificio dei Campi: Giuseppe Di Martino at det ofte kunne være vanskelig å spore hvor hovedingrediensen; durumhveten var dyrket.

For alle seriøse pastaprodusenter er melet det som skiller en god og dårlig pasta. Giuseppe kom fram til at de beste områdene for dyrking av den hveten han ønsket var i Tavoliere-sonen i Puglia. Etter at denne delen av jobben var gjort klarte Giuseppe å overbevise de lokale bøndene om en dyrkingsmodell som utelot bruken av kunstgjødsel. Dette innebærer en form for vekselbruk der Pastificio dei Campi kompenserer bøndene i de periodene de ikke dyrker hvete til pastaproduksjonen! Resultatet er at de høster hvete med hele 14% proteininnhold og den gylne fargen som kjennetegner kvalitetspastaen fra Dei Campi.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Italia
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 12.0
Nettovekt 500.0 Gram
Horeca Ja
GTIN 8033986620414
Lenker
Min side