Skip to main content
Til toppen

St. Pål grottelagret 12-15 mnd ku-geitemelk 1/4 4kg, Rueslåtten Ysteri

Varenummer: 15132
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 3.75 KG per STK
Antall per kolli: 4
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Lagret i minimum 15 måneder. Lysegul farge i retning elfenben. Lukter søtlig med behagelige geitetoner – duften av geit er mer framtredende ved skorpen.

Behagelig munnfølelse med innslag av små krystaller. Syrlig anslag dominert av frisk geitemelk som tas over av en rik sødme som kan minne om mysost og karamell. Klare preferanser til frisk floral smak som rundes av med ristede hasselnøtter. God og kompleks lengde. Minner om noe av det beste vihar smakt av ost fra Pyreneene.

 

Rueslåtten Ysteri i Hol kommune er familiedrevet av ekteparet Jarle og Rakel. Deres drift av gården og ysteriet er forbilledlig på flere vis. Selvfølgelig står dyrevelferden i høysete og er grunnlaget for den gode råvaren de foredler til ostene vi er så heldige å få distribuere.
Gården som har vært i Jarle sin slekt i flere generasjoner er nå tilpasset ystevirksomheten. Fortsatt er kuene på sommerbeite i fjellstrøka som også inspirerer til navnene på de fleste av ostene; St. Pål, Lord Garvagh og Store Velten, mens Rød Geit og Kubbeosten har navn etter melk og fasong. All melk som blir brukt til ysting kommer fra egne kyr, men geitemelken kommer fra naboen. 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Antall per Kolli 4
Nettovekt 3750 Gram
Horeca Ja
Stølsost Rueslåtten 15mnd i fjelltunell 1/4 4kg, Rueslåtten Ysteri

Grottelagret i minimum 15 måneder. Laget på melk fra fjellbeite. Gyllengul farge. Preget av floral duft – smørblomst og nyslått høy – med svake søtlige toner.

15133
Store Velten 8-12 mnd 1/4 4kg, Rueslåtten Ysteri

Dette er en kumelksost lagret i opp mot ett år. Vi selger de store ostene i biter på rundt 4 kilo. Ønskes en hel ost på ca 15 kilo kan dette også bestilles.

15053
Jærosten mellomlagret 5-6mnd 4kg, Voll Ysteri

Jærosten Jemina var den første autoriserte osten av rå melk i Norge noen gang, og den hører til ostegruppen Raclette, som har sine røtter i Wallisdalen i sørvest Sveits.

15008
Lenker
Min side