Skip to main content
Til toppen

St. Pål modnet 6-8 mnd ku-geitemelk 1/4 4kg, Rueslåtten Ysteri

Varenummer: 15095
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 3.75 KG per STK
Antall per kolli: 4
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

En spennede fast ost laget med ku og geitemelk. Lys gul med små krystaller. Animalsk moden duft, med søtlige toner og umami. Flaker seg lett i munnen og gir en god munnfølelse. Animalsk med innslag av godt modne druer, fin syre og lang integrert smak.

Rueslåtten Ysteri i Hol kommune er familiedrevet av ekteparet Jarle og Rakel. Deres drift av gården og ysteriet er forbilledlig på flere vis. Selvfølgelig står dyrevelferden i høysete og er grunnlaget for den gode råvaren de foredler til ostene vi er så heldige å få distribuere.
Gården som har vært i Jarle sin slekt i flere generasjoner er nå tilpasset ystevirksomheten. Fortsatt er kuene på sommerbeite i fjellstrøka som også inspirerer til navnene på de fleste av ostene; St. Pål, Lord Garvagh og Store Velten, mens Rød Geit og Kubbeosten har navn etter melk og fasong. All melk som blir brukt til ysting kommer fra egne kyr, men geitemelken kommer fra naboen. 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku, Geit
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 4.0
Nettovekt 15000.0 Gram
Horeca Nei
Store Velten 8-12 mnd 1/4 4kg, Rueslåtten Ysteri

Dette er en kumelksost lagret i opp mot ett år. Vi selger de store ostene i biter på rundt 4 kilo. Ønskes en hel ost på ca 15 kilo kan dette også bestilles.

15053
Stølsost Rueslåtten 15mnd i fjelltunell 1/4 4kg, Rueslåtten Ysteri

Grottelagret i minimum 15 måneder. Laget på melk fra fjellbeite. Gyllengul farge. Preget av floral duft – smørblomst og nyslått høy – med svake søtlige toner.

15133
Hitra Kongeost 12-15mnd økologisk 1/4 2,5kg, Hitra Gårdsmat

Kongeosten er en fast ost av Gruyèretypen og blir lagret godt over 1 år. Dette er ikke en rimelig ost naturlig nok, men har allerede rukket å få en rekke utmerkelser.

15062
Lenker
Min side