Til toppen

Stølsost Rueslåtten lagret 15mnd i fjelltunell

Varenummer: 15133
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 3.5 KG per STK
Antall per kolli: 4
Minste antall: 1

ekskl. mva.

Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig ostevekt. Faktura vil vise korrekt vekt.

Grottelagret i minimum 15 måneder. Laget på melk fra fjellbeite. Gyllengul farge. Preget av floral duft – smørblomst og nyslått høy – med svake søtlige toner.

Lukter som en setervoll i sommersol! Myk fin ostemasse som gir en god munnfølelse. Syrlig anslag, velutviklet smak der nøttearomaen tas over av lett animalsk smak. Kompleks og lang smak. Smakt blindt ville man lett kunne havnet i alpelandskapet mellom Sveits og Frankrike.

Tilfluktsrommet som ble til ostegrotte
Like ved Larsgard ligger det et kraftverk der det også i sin tid ble bygget et tilfluktsrom i fjellet. Dette var ikke i lenger i bruk, og for noen år siden fikk Jarle lov til å bygge et modningsrom dypt inne i fjellet. Her har etter hvert hyller med granplank blitt fylt opp med ost som skulle få godgjøre seg ved 8-9 grader og 90% luftfuktighet over lang tid.

Etter å ha modnet, vasket og stelt ostene i ysteriet i 2 måneder er de stabilisert og klare for grotten. Ukentlig sjekkes og snus ostene på vei mot å bli de ostesmykkene vi nå lanserer. I utgangspunktet er det stølsosten som er den første grottelagrede alpageosten i Norge. 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Antall per Kolli 4
Nettovekt 3500 Gram
Horeca Ja