Skip to main content
Til toppen

Stølsost Rueslåtten 15mnd i fjelltunell 1/4 4kg, Rueslåtten Ysteri

Varenummer: 15133
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 3.5 KG per STK
Antall per kolli: 4
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Grottelagret i minimum 15 måneder. Laget på melk fra fjellbeite. Gyllengul farge. Preget av floral duft – smørblomst og nyslått høy – med svake søtlige toner.

Lukter som en setervoll i sommersol! Myk fin ostemasse som gir en god munnfølelse. Syrlig anslag, velutviklet smak der nøttearomaen tas over av lett animalsk smak. Kompleks og lang smak. Smakt blindt ville man lett kunne havnet i alpelandskapet mellom Sveits og Frankrike.

Tilfluktsrommet som ble til ostegrotte
Like ved Larsgard ligger det et kraftverk der det også i sin tid ble bygget et tilfluktsrom i fjellet. Dette var ikke i lenger i bruk, og for noen år siden fikk Jarle lov til å bygge et modningsrom dypt inne i fjellet. Her har etter hvert hyller med granplank blitt fylt opp med ost som skulle få godgjøre seg ved 8-9 grader og 90% luftfuktighet over lang tid.

Etter å ha modnet, vasket og stelt ostene i ysteriet i 2 måneder er de stabilisert og klare for grotten. Ukentlig sjekkes og snus ostene på vei mot å bli de ostesmykkene vi nå lanserer. I utgangspunktet er det stølsosten som er den første grottelagrede alpageosten i Norge. 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Antall per Kolli 4
Nettovekt 3500 Gram
Horeca Ja
Store Velten 8-12 mnd 1/4 4kg, Rueslåtten Ysteri

Dette er en kumelksost lagret i opp mot ett år. Vi selger de store ostene i biter på rundt 4 kilo. Ønskes en hel ost på ca 15 kilo kan dette også bestilles.

15053
Hitra ung Grotteost 3mnd 2kg økologisk, Hitra Gårdsmat

Ung Grotteost er en mild og smidig ost perfekt til både sandwicher og Raclette. Den modnes stort sett ikke lenger enn 3 måneder og blir også ystet på en annen måte enn den vellagra Grotteosten.

15025
St. Pål modnet 6-8 mnd ku-geitemelk 1/4 4kg, Rueslåtten Ysteri

En spennede fast ost laget med ku og geitemelk. Lys gul med små krystaller. Animalsk moden duft, med søtlige toner og umami. Flaker seg lett i munnen og gir en god munnfølelse. Animalsk med innslag av godt modne druer, fin syre og lang integrert smak.

15095
Lenker
Min side