Pedro Ximenez Sherry eddik 250ml, O-Med
Antall per kolli: 9
Minste antall: 1
Solmodne druer, nøysomt lagret i amerikanske eikefat – O-Meds Pedro Ximénez-eddik byr på smak av søte rosiner og et hint av fat. Perfekt der du ellers ville brukt balsamico: Prøv den over iskrem, i salater eller som prikken over osten. En spansk skatt fra Córdoba.
Det finnes tre hoveddruer som benyttes i sherryproduksjonen. Palmolino som danner utgangspunkt for de tørre sherryene som f eks fino & manzanilla; Pedro Ximénez med konsentrert søtlig rosinpreg i smaken og moscatel som gir søte og nektar konsentrerte viner. O-med har valgt å lage 2 typer sherryeddik. Den tradisjonelle Sherryeddiken på palmolino som fåes både i 250 ml og 2 l dunk for Horeca, og en på den mer kuriøse Pedro Ximénez druen. Denne siste eddiken er en søtlig men samtidig syrefrisk sak – velegnet til blant annet desserter.
Eddikproduksjonen er basert på en snart 200 år gammel metode som har fått sitt navn etter den tyske kjemikeren som oppfant dette; Schützenbach. Denne metoden er en mer skånsom form for fermentering og ekstraksjon. Prosessen tar vesentlig lenger tid og bidrar til at råstoffet – vinens – karakter bevares og preger det ferdig produktet. Nettopp dette er en kanskje det fremste karaktertrekket ved O-meds mange velsmakende eddiker.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Spania |
Antall per Kolli | 9.0 |
Nettovekt | 250.0 Gram |
Horeca | Nei |
EPD Nummer | 6541924 |
GTIN | N/A |