Craig er Norges ubestridte grillkonge, ingen bestrider heller hans berettigelse til å kalle seg nettopp «Grillkongen Craig». Bakgrunnen er hans brennende kjærlighet for mat tilberedt mer eller mindre direkte over åpen ild og glør. I bunnen ligger hans gode minner fra oppveksten i Oklahoma; et av de områdene i USA der grillosen er som tettest.
Hans meritter over glødende kull og vedkubber er en lang og velsmakende liste. Han er mannen bak en av dagligvarebransjens mest kjente grillsuksesser, og er uten tvil den som har bidratt aller mest til at folk flest har fått opp øynene og ganen for at grilling er så mye mer enn forkulla pølsesnabber. Da han samlet en gjeng grillglade kokker og kjøttfolk for å sette sammen «The Norwegian National Barbecue Team» var det mange som tenkte at dette jo var en god grunn for å få seg en tur til Memphis. Resultatene har vist noe helt annet og premiehylla i «klubblokalet» er fullt av synlige bevis på at det norske laget har gjort det godt på bortebane.