Skip to main content
Til toppen

Pepper Bacon 200g, Craig

Varenummer: 22198
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 0.2 KG per STK
Antall per kolli: 10
Minste antall: 10
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

FRYSEVARE - tilbud 150,- per kilo

Pepper Bacons historie er egentlig amerikansk bacon inspirert av Italias måte å lage pancetta på.

Baconet er Maple Cured (tørrsaltet med lønne-sukker) og så blir hele svinesiden dekket med en krydderblanding dominert av pepper (sort-, hvit- og rosé-). Baconet får en lengre tur i hickory-røyk ved lav temperatur og skjæres i skiver med en deilig pepperkant. Pepper Bacon kan brukes de fleste steder der bacon skal være, men det skinner på en BLT eller ved siden av din favoritt-versjon av egg – med mer…

Craigs serie med bacon inneholder foreløpig 2 typer, basert på hans baconopplevelser fra oppveksten.  Han sier sjøl at han ofte våkna opp til lukten av nystekt bacon, og at dette minnet er «svidd» fast i hans sensoriske hukommelse. I det øyeblikk han slo opp øynene og snuste inn det liflige steke lukta visste han at favorittfrokosten med egg og bacon var nært forestående. 

Med noen hederlige unntak så er det aller meste bacon i Norge lakesaltet og røkt på bøkeflis. Når Craig nå skal dele barndommens frokostminner med våre kunder er det med bacon som er modnet og tørrsaltet med lønnesukker og krydder, og det er perioderøykt over lang tid med Hickoryved.

Craigs tips til tilberedning og servering:
I følge kongen sjøl er det kun to måter å tilberede bacon som virkelig duger: pannesteking eller på stekebrett i ovn. Er man bare to til frokost holder det med stekepanne, men du får som oftest et mer ujevnt stekeresultat og sjansen for at det blir for tørt og tett på brent er større. Stekebrett i ovn er Craigs fortrukne tilberedningsmåte. Du kan steke mye mer om gangen, det blir jevnere bruning og krever mindre oppfølging underveis. 
Varm opp stekeovnen til 200O C. Legg baconet på stekebrettet og sett det inn når ovnen er varm. Kutt opp noen gode skiver med landbrød og stek eggene slik du foretrekker dem. Sjekk oven etter 14-15 minutter. Voila – frokosten er klar!
 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Kjøtt Svin
Antall per Kolli 10
Nettovekt 200 Gram
Horeca Nei
Lenker
Min side