ekskl. mva.
Obs, svært begrenset tilgang.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig ostevekt. Faktura vil vise korrekt vekt.
Rødkitt ost laget på økologisk melk
Rødkittost ystet av dagsfersk rå melk, vasket med modningskultur. Grottelagret i seks uker.
I kjelleren under Stavanger ysteri er det et litt rom som egener seg svært godt til lagring av halvfaste oster med vasket skorpe. Her modnes Pan side om side med norgesmesteren Konrad og utvikiler en nydelig smak av kjeller og flott foredlet melk. Annen hver dag får overflaten av osten en dose med ysteriets egen modningskultur. Denne kulturen er utviklet i grotten, og gir osten dens karakteristiske smak, aroma og rosa farge. Pan modnes i seks uker før den pakkes i vokset papir for å fullføre modningen.
Ett ostehjul veier 1,2–1,5 kg
INGREDIENSER: Rå kumelk fra Leikvoll Økologiske Gard, salt, kultur, lysozyme, osteløpe og ysteriets modningskultur.