Skip to main content
Til toppen

Pan 1,5kg, Stavanger Ysteri

Varenummer: 15076
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 1.5 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Rødkitt ost laget på økologisk dagsfersk råmelk

Rødkittost ystet av dagsfersk rå melk, vasket med modningskultur. Grottelagret i seks uker.

I kjelleren under Stavanger ysteri er det et lite rom som egner seg svært godt til lagring av halvfaste oster med vasket skorpe. Her modnes Pan side om side med norgesmesteren Konrad og utvikler en nydelig smak av kjeller og flott foredlet melk.  Annen hver dag får overflaten av osten en dose med ysteriets egen modningskultur. Denne kulturen er utviklet i grotten, og gir osten dens karakteristiske smak, aroma og rosa farge. Pan modnes i seks uker før den pakkes i vokset papir for å fullføre modningen.

Ett ostehjul veier 1,2–1,5 kg

INGREDIENSER: Rå kumelk fra Leikvoll Økologiske Gard, salt, kultur, lysozyme, osteløpe og ysteriets modningskultur.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Økologisk, Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 1.0
Nettovekt 1500.0 Gram
Horeca Ja
Konrad 1,5kg, Stavanger Ysteri

Rødkittost - vasket med Konrad Stout fra Lervig - laget på økologisk melk

15077
Lein 500g, Rueslåtten Ysteri

Oppkalt etter Lars Lein, osten er laget på upasteurisert kumelk, En ganske klassisk rødkitt, halvtørr konsistens. Smaken er mild med noen skarpe toner og et hunt av bitterhet

15110
Rokoll 1kg, Orkladal Ysteri

Dette er en myk kittmodnet ost og er inspirert av klassiske franske rødkittoster. Selges fra den er lagret i 2 måneder, men er aller best ved 4 måneders alder. Da er smaken nydelig og fullt utviklet. Rokoll fikk sølv under landsutstillingen for gardsost i 2009. Serveres helst med noe søtt til som fikenmarmelade, solbærgele men mange syltetøy og geleer passer bra.

15081
Lenker
Min side