Skip to main content
Til toppen

Gruyère AOP Reserve de Fribourg 1/8 12-15mnd, Mons

Varenummer: 12012
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 4.5 KG per STK
Antall per kolli: 2
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Gruyère er en velkjent fast ost laget av kumelk og har fått navnet fra byen Gruyère i Sveits. Vår utgave Gruyère Reserve de Fribourg AOP lagerføres i 1/8-del stykker og er en virkelig bestselger. 

Gruyère er en fast ost laget av kumelk som har fått navnet fra byen Gruyère i Sveits. Den blir lagd i distriktene Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura og Bern. Før 2001, når Gruyère fikk AOC status som en sveitsisk ost var det noe uenighet om franske oster kunne merkes med Gruyère, noe de i dag ikke kan. Gruyère har en søtlig smak som varierer etter modningsgraden. Den beskrives ofte som kremet og nøtteaktig når den er ung, men blir litt mer kompleks og jordaktig etter hvert som den blir eldre.

Gruyère blir regnet som en av de beste ostene for matlaging, siden den har en distinkt karakter men ikke for kraftig i smak. Den brukes i quiche, fondue, supper, toast, salater og pasta. Og ikke minst som bord ost og på brødmat.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Sveits
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk, Termisert
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 2
Nettovekt 4500 Gram
Horeca Ja
Gruyère AOP des Grottes Mons 20-24mnd grottelagret Mons

Gruyère des Grottes fra Mons er lagret i 24mnd. Herve Mons og hans team håndplukker oster i Sveits og det er selvfølgelig kun de beste ostene fra de beste produsentene som får plass i MonS tunellen. Resultatet blir eksepsjonelt.

12121
Comté AOP Reserve 18-24 mnd 1/8, Rivoire Jacquemin

En godt modnet Comté av høyeste kvalitet. Rik på smak, god sødme og krystaller.

12273
Store Velten 8-12 mnd 1/4 4kg, Rueslåtten Ysteri

Dette er en kumelksost lagret i opp mot ett år. Vi selger de store ostene i biter på rundt 4 kilo. Ønskes en hel ost på ca 15 kilo kan dette også bestilles.

15053
Lenker
Min side