Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.

Etivaz Alpage AOP 20mnd, Mons

Varenummer: 12171
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 22.0 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

L’Etivaz er håndlaget på 1800 meters høyde i sveitsiske alpene, over åpen vedfyrt flamme. Osten smaker av nøttesmør og fjellbris – tett og krystallrik, men likevel smørmyk. Nydelig til fruktig hvitvin eller en dyp, brun øl. En alpeklassiker til ostefatet!

Gruyère AOP des Grottes Mons 20-24mnd grottelagret Mons

Gruyère des Grottes – En kraftfull sveitsisk klassiker med smak av karamell og tørket frukt! Langtidsmodnet i Mons sin Tunnel de la Collonge à Ambierle i opptil 24 måneder. Fast, lett kornete tekstur og eksplosiv smak – en ost for ekte nytelse!

12121
Chällerhocker Lait Cru 6kg, Mons

Chällerhocker – sveitsisk kjellerost med stor personlighet! Laget på rå melk, modnet i 12 måneder og vasket med salt og krydder. Aroma av brunet smør, karamell og nøtter – perfekt til vin, cider og en syndig godbit på ostefatet.

12237
Gruyère AOP Reserve de Fribourg 1/8 12-15mnd, Mons

Gruyère er en velkjent fast ost laget av kumelk og har fått navnet fra byen Gruyère i Sveits. Vår utgave Gruyère Reserve de Fribourg AOP lagerføres i 1/8-del stykker og er en virkelig bestselger. 

12012

Når man smaker på L’Etivaz, smaker man på historien. Dette er fjellostens svar på et tidsvitne – laget omtrent som Gruyère ble for hundre år siden, men enda mer røff, røkt og ren i uttrykket. Osten ystes i sveitsiske alper på gammelmåten: rå kumelk fra kyr som har beitet på blomstrende fjellenger, varmet i kobberkjeler over åpen vedfyrt flamme.

Kun fire måneder varer ystesesongen – fra tidlig sommer til de første snøfnuggene legger seg i september. Da våkner 68 fjellhytter til liv, med Michel, Jenny og deres to sønner blant de mest dedikerte. De starter hver dag klokken 04.30 og lager fem-seks oster daglig – alltid over flammene som også setter sitt lille røykslør i smaken.

Smaken? Den varierer, akkurat som fjellene selv. Fra smør og nøtter til tropisk frukt, røkt spekemat og et lite snev av muskat. Det er terroir i sin reneste form – formet av høyde, vær, blomster og flid. Etter ystingen modnes ostene videre i Maison de l’Etivaz, der de får sitt endelige preg.

Når sesongen er over og kyrne vendes ned fra fjellet, feires Desalpes – en blomsterpyntet, bjelleklangende prosessjon som markerer slutten på sommerens ostepoesi. Rundt 60 produsenter fører tradisjonen videre i dag. Med AOP-beskyttelse og uforanderlig stolthet er L’Etivaz selve smaken av de sveitsiske alpene – lagret i hver eneste krystall.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Sveits
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 1.0
Nettovekt 5500.0 Gram
Horeca Ja
GTIN N/A
Lenker
Min side