Speck dal Tirolo, Edizioni Franchi
Forpakningsinfo: 2.5 KG per STK
Antall per kolli: 4
Minste antall: 1
Speck di Tirol – delikat bogkjøtt saltet, krydret og røkt etter gamle tradisjoner! Smaksrik og balansert, med noter av einer, pepper og laurbær. Nydelig til raclette, bakt Mont d'Or eller med hvit asparges og hollandaisesaus.
Bare for orden skyld: "speck" er ikke "spekk" i betydningen fett. Speck di Tirol er betegenelsen som benyttes om saltet, krydret og røkt bogkjøtt. Produksjoen av kvalitetsspeck starter allerede når produsenten dra på slaktehuset for å plukke ut de mest kjøttfulle frampartene som egner seg best i den videre produksjonen. Etter renskjæring gnis kjøttet inn med einerbær, pepper, laurbær og salt. Saltmemgden må aldri overskride 5% av totalvekten på kjøttstykket. Kjøttet får trekke smak og saltet får jobbe i opp til tre uker. For å få en jevn modning og salting snus kjøttet flere ganger pr uke. Før kjøttet kan tørkes ferdig røykes det ved lav temperatur i opp til 8-9 dager avhengig av hvor store stykningsdeler som er hengt opp i den kalde røyken. Den avsluttende tørkingen tar opp til 22 uker.
Riccardo Franchi kjøper sitt tyroler speck fra en liten produsent i grenseområdene mot Sveits. Produsenten gjør alt etter "boka" og vi mottar jevnlig forsyninger med smksrikt og delikat røyket Speck.
Skåret i løvtynne skiver er det fantatisk som tilbehør til raclette eller bakt Mont'Or. En personlig favoritt er å servere raust med Speck sammen med en luftig holandaise til feite tyske hvite asparges; gjeren emd en feit Silvaner fra Franken i glasset!
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Italia |
Kjøtt | Svin |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 4.0 |
Nettovekt | 2500.0 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | N/A |