Skip to main content
Til toppen

Saint Nectaire AOP Fermier Lait Cru de Salers, Mons

Varenummer: 12244
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 1.5 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Sesong: Mai til November

Et unikum av en ost, og et av Herve Mons sine hjertebarn. En ost det er 2 gårder igjen som lager Fermier på råmelk, og begge leverer til osten sin til MonS. Saint Nectaire Lait de Salers: En tradisjonell, upasteurisert ost fra Auvergne. Laget med melk fra Salers-ku, byr denne osten på en unik smak av jord, halm og deig. Perfekt til rødvin eller lyst øl.

Hitra ung Grotteost 3mnd 2kg økologisk, Hitra Gårdsmat

Ung Grotteost er en mild og smidig ost perfekt til både sandwicher og Raclette. Den modnes stort sett ikke lenger enn 3 måneder og blir også ystet på en annen måte enn den vellagra Grotteosten.

15025
Tomme de Tarentaise (Savoie), Mons

Tomme de Savoie produserer av små lokale meierier i Rhône Alpes regionen, og produksjonen er artesan. Osten har en halvfast gyllen ostemasse med en grålig skorpe som utvikler flekker fra gule og røde soppsporer. Har en karakteristisk duft som minner om fuktig kjeller og sopp. Smaken er smøraktig med markerte innslag av nøtter og urter.

12015

Saint Nectaire Lait de Salers: En tradisjonell Saint Nectaire, laget med 100 % melk fra Salers-ku. Maison MonS har gjenopplivet produksjonen og modningen av en gårdsprodusert Saint Nectaire med stor tradisjon, laget kun med melk fra Salers-ku, en emblematisk rase fra Arvernes-regionen. Disse dyrene som beiter langs skråningene av utdødde vulkaner, gir en spesiell melk, som må høstes ved å starte melkingen av hver ku med kalven sin. En forfedres metode for et åpenbart sensasjonelt resultat.

Denne upasteuriserte pressosten kommer i en flat, diskformet form og veier omtrent 1,5 kg. Den har en diameter på 21 cm og en høyde på 5 cm. Utseendet kjennetegnes av en grå skorpe med hvite/gule flekker, og en elfenbensfarget, skinnende og fleksibel paste. Teksturen har en sterk skorpe og et fleksibelt og mykt hjerte. Duften minner om jord, fuktig halm og deig. Smaken beskrives som deig, rødbete, friske erter og animalsk.

Melken blir ystet i én time, rett etter melkingen. Den skjæres deretter i store korn og lett brygging før racking. Ostemassen presses i noen minutter og deretter sirklet under lerret med grovt salt på alle sider. De legges i en presse i omtrent 12 timer. Modningsprosessen foregår i fuktige kjellere etter tørking. De hvite ostene vaskes minst to ganger de første dagene og plasseres deretter på rugstrå. Den naturlige floraen av mucor vil bli foldet regelmessig for hånd i flere uker. Osten passer utmerket til fruktig rødvin (som Beaujolais eller Loire) eller lyst øl.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Frankrike
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 1.0
Nettovekt 1500.0 Gram
Horeca Ja
GTIN N/A
Lenker
Min side