Tomme de Tarentaise (Savoie), Mons
Forpakningsinfo: 1.4 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
Tomme de Savoie produserer av små lokale meierier i Rhône Alpes regionen, og produksjonen er artesan. Osten har en halvfast gyllen ostemasse med en grålig skorpe som utvikler flekker fra gule og røde soppsporer. Har en karakteristisk duft som minner om fuktig kjeller og sopp. Smaken er smøraktig med markerte innslag av nøtter og urter.
Mons sin produsent Mercier bruker melken han får fra gården han bygget i Isere, som ligger rett utenfor Savoie, så derfor har osten fått nytt navn.
Ellers er alt helt som det var før.
Opprinnelig ble Tomme de Savoie laget mens kuene stod i bås om vinteren, og melkemengden var for liten til å produsere de tradisjonelle store ostene i området. Hvert dalføre hadde sine egne metoder og hemmeligheter i forbindelse med produksjonen. Noe vi dag kan anføre som terroirpreg på ostene.
Nytes som den er med fruktige, ikke for taninrike rødviner og fruktige hvitviner.
Teknisk info: Upasteurisert kumelk. Animalsk løype.
Modnes i minimum 2 måneder i fuktige grotter hod Mons, som oftest lenger.
Sesong hele året men aller best om høsten.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Frankrike |
Melk | Ku |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 1 |
Nettovekt | 1400 Gram |
Horeca | Ja |