Skip to main content
Til toppen
Produktet er ikke aktivt!

Rød Kjerringøy UTGÅTT

Varenummer: 15019
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 3.0 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Rød Kjerringøy lages på helt fersk, upasteurisert melk. Osten ystes på seinhøsten og vinteren. Etter ysting går ostene til modningskjelleren. Gjennom den første lagringstiden vaskes ostene med en saltvannsoppløsning som gir et rødlig bakteriebelegg. Dette gir den karakteristiske smaken på osten.

Osten vendes jevnlig, og lagres minimum 3 - 6 måneder. Ostens utvikling avgjør lagringstiden, og vil bl.a. variere med ute-temperatur og dermed temperaturen i den naturlige ostekjelleren.

Rød Kjerringøy er ystet etter inspirasjon fra en studietur i de franske alper, og i 2011 vant den prisen for Årets Ost under Det Norske Måltid. Den nasjonale juryen, under ledelse av Bent Stiansen, hadde følgende å si:
"Årets Ost er smaksrik, vellagret, kittmodnet ost, med bløt og saftig konsistens. Et eksempel på at et gårdsmeieri leverer et topp produkt. En ost Norge skal være stolt av."

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 1
Nettovekt 3000 Gram
Horeca Ja
Hitra ung Grotteost 3mnd 2kg økologisk, Hitra Gårdsmat

Ung Grotteost er en mild og smidig ost perfekt til både sandwicher og Raclette. Den modnes stort sett ikke lenger enn 3 måneder og blir også ystet på en annen måte enn den vellagra Grotteosten.

15025
Lein 500g, Rueslåtten Ysteri

Oppkalt etter Lars Lein, osten er laget på upasteurisert kumelk, En ganske klassisk rødkitt, halvtørr konsistens. Smaken er mild med noen skarpe toner og et hunt av bitterhet

15110
Jærosten mellomlagret 5-6mnd 4kg, Voll Ysteri

Jærosten Jemina var den første autoriserte osten av rå melk i Norge noen gang, og den hører til ostegruppen Raclette, som har sine røtter i Wallisdalen i sørvest Sveits.

15008
Lenker
Min side