Til toppen

Råblå - Grindal Ysteri (økologisk)

Varenummer: 15038
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 2.2 KG per STK
Minste antall: 1

ekskl. mva.

Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig ostevekt. Faktura vil vise korrekt vekt.

Fast og kraftig blåmuggost, håndysta av fersk, rå kumelk. Osten blir først modnet i en modningskjeller i to måneder, der den blir osten snudd, flytta og stelt hver uke. Vi selger osten når den er modnet i 5-6 måneder.

Modningskjelleren gjør Råblå ulik andre blåmuggoster i det norske ostelandskapet; modningsskorpa endres noe etter årstidene og gir osten et unikt særpreg. Osten blir så pakka inn, og ettermodna på lav temperatur for å få et rikt smaksbildte.

Smaksnotater: Lys gyllen ostemasse med vakker marmorering av blåmugg. Heftig duft av rå melk, modent høy, alger, syrlige toner – kompleks men behagelig! Munnfølelsen er kremet med tydelige krystaller nesten i retning av lett grynet.
Smaken har et søtlig anslag med gode muggtoner, friskhet og salt. Integrerte smaker som med tanke på duften er mildere en man kunne ventet seg. Smaker lenge.

RåBlå vant GULL i Oste VM i Bergen i 2018 og vant også prisen Årets Ost i Det Norske Måltid 2018:

Årets Ost – Råblå fra Grindal Ysteri

Juryens begrunnelse:

Årets vinner er rett og slett en svært god ost og et eksempel på realt ystehåndverk. Den har en kraftig aroma og lang ettersmak. Saltbalansen i osten er perfekt, og osten har også en spennende sødme i smaksbildet. Munnfølelsen er kremet. Osten har dessuten fått tid til å modne skikkelig, og dette gir en kompleks smaksopplevelse. Ostens gulskjær hinter om sommermelk av høy kvalitet. Det snakkes for tiden mye om den norske osterevolusjonen, og årets vinner er et stødig og stolt bidrag.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Økologisk, Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 4
Nettovekt 2200 Gram
Horeca Ja