Skip to main content
Til toppen

Pinnekjøtt Fjellam fra Ryfylke i skål (70% pinner 30% bog), Idsøe

Varenummer: 22208
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 2.0 KG per STK
Antall per kolli: 8
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

UTSOLGT

Idsøe har valgt Fjellam fra Ryfylke som råvare til dette svært populære produktet. Lammet saltes og tørkes i de tradisjonsrike lokalene i Verksgaten, Stavanger sentrum.

De 23 bøndene som står bak merkevaren «Fjellam fra Ryfylke» har som hovedmål å bringe den gode smaken fra heia til folket ved å tilby en unik råvare preget av det gode liv i fjellområdene fra Røldal til Sirdal. De ønsker at innsatsen skal framstå som en tydelig hyllest til norsk landbruk og lokale tradisjoner.

Disse Ryfylke bøndene har en lang og stolt tradisjon for å sende sauene og lammene på frodig fjellbeite i sommerhalvåret. Det kuperte terrenget og den daglige dietten bestående av
urter, vier og friskt gras gir sterke, sunne og smaksrike lam. Bøndenes innsats for å verne om den tradisjonelle måten å oppdrette lam på, bidrar til autentisk smak og høy etisk standard. Dette er rett og slett lamme kjøtt i verdensklasse. 

Etter vårens lamming sendes kun de dyrene som oppfyller høyeste kvalifikasjonskrav for å nyttiggjøre seg av de verdifulle ressursene som det norske utmarksbeitet innebærer til fjells.
Samtidig med at snøen smelter i fjellet, spirer den friske faunaen frem, og dette utgjør kanskje en av de mest næringsrike naturlige fôrkildene et dyr kan nyte. Lam er nøye i valget av sitt kosthold og søker alltid etter det beste næringsinnholdet. I Ryfylke kan lammene meske seg på vidstrakte beitemarker, med tilgang til både frodig beite og krystallklart fjellvann. Dette kombineres selvfølgelig med rikelig mosjon og bevegelse for dyra.

Fjellam frå Ryfylke skal oppfylle spesifikke krav gjennom sesongen, fra de slippes ut på beite
til de samles inn. Beiteområdet skal være innenfor det definerte geografiske fjellområdet i
kartutsnitt. Dette området strekker seg fra Røldal i Nord til Sirdal i Sør, og høyden varierer
fra min. 500 meter over havet til omtrent 1200 meter over havet.

Jobben slutter selvfølgelig ikke når dyrene er hentet ned fra beitet. Bøndene ønsket å sikre seg at deres innsats ble forvaltet videre i foredlingene, noe best uttrykker selv:
«Me trur på å respektere og forvalte den ressursen lammet representerer, og gjev oss. Det har difor vore viktig for oss å samarbeide med eit selskap som har lange tradisjonar og strenge kvalitetskrav til foredling av kjøt. Dette har me funne hos Noregs eldste slakteri: A. Idsøe i Stavanger.»

Albert Idsøe selv tar jobben på alvor og kan fortelle:
"Høsten 2021 solgte vi lam av Fjellam fra Ryfylke som ferskt lam i delikatessen vår og vi videreforedlet videre til pinnekjøtt. Vår erfaring med disse lammene er at de har god kjøttfylde og størrelse. Råvaren gir stykningsdeler som settes pris på av våre kvalitetsbevisste kunder. Videreforedling til pinnekjøtt er også lettere når kvaliteten på råvaren er så bra som det som Fjellam fra Ryfylke leverte i fjor høst. Gode råvarer og solid foredlingskunnskap ga i fjor gull i Det Norske Måltid, det er noe vi er stolte av."

Matcompaniets kunder har nå anledning å forhåndsreserve det de ønsker av Premium pinnekjøtt fra A Idsøe laget på Fjellam fra Ryfylke. Kjøttet kommer ferdig kuttet i skåler og består av en blanding av bog og pinnekjøtt. Det er begrenset tilgang så her lønner det seg å være tidlig ute.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Kjøtt Lam
Antall per Kolli 8
Nettovekt 2000 Gram
Pinnekjøtt kuttet i skål, Prima Idsøe

Er det en ting Albert er skikkelig flink til, så er det å lage pinnekjøtt. Mye av jobben er i sortering av lammesider, og sørge for at lammesidene har en jevn fordeling av kjøtt og fett.

22056
Røkt Pinnekjøtt kuttet i skål, Prima Idsøe

Er det en ting Albert er skikkelig flink til, så er det å lage pinnekjøtt. Røykes med spon av bøk. Mye av jobben er i sortering av lammesider, og sørge for at lammesidene har en jevn fordeling av kjøtt og fett.

22130
Lenker
Min side