Skip to main content
Til toppen

Pecorino Romano DOP, Guffanti

Varenummer: 11221
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 3.75 KG per STK
Antall per kolli: 8
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Pecorino Romano er nok mest kjent som osten en skal bruke når en lager en Carbonara. Til tross for navnet, er dagens produksjon av Pecorino Romano hovedsakelig på Sardinia, og bare en liten mengde er laget i Lazio. Denne yngre utgaven er bestillingsvare og en ost veier drøye 20 kilo.

Osten er mest kjent for å rives over pastaretter takket være det høye saltnivået, men den er også utmerket som en bordost. DOP-statusen er en av de eldste i Italia og ble tildelt i 1955.

Pecorino Romano var en viktig del av kostholdet for legionærene i det gamle Roma. I dag lages den fortsatt etter originaloppskriften og er en av Italias eldste oster. Pecorino Romano brukes ofte på pastaretter, på samme måte som den bedre kjente Parmigiano Reggiano.

Dens særegne skarpe, veldig salte smak førte til at den ble foretrukket i italienske pastaretter med sauser med mye smak, spesielt de av romersk opprinnelse, som Bucatini all'amatriciana, Spaghetti alla carbonara og Spaghetti cacio e pepe (hvorav det er en hovedingrediens). 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Italia
Melk Sau
Øvrige egenskaper Pasteurisert
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 8
Nettovekt 30000 Gram
Horeca Ja
Pecorino Romano DOP Cappato di Nero, Guffanti

Pecorino Romano DOP Cappato di Nero er en lagret utgave av Pecorino Romano med mye identitet. Lagret opp i mot 24 måneder. Løfter Carbonara-en til nye høyder. Lagerføres i perioder og en hel ost veier opp i mot 30 kilo.

11160
Pecorino Romano DOP Nero 1/8 del, Gourm.it

Pecorino Romano er har en lys farge som minner om elfenben med en sort skorpe. Våre oster er lagret i i minimum 6 måneder og har en kompakt tekstur og en distinkt frisk syrlighet og balansert saltsmak. Med andre ord den perfekte osten for pastaretter, som f eks Spagetti Carbonara.

11227
Lenker
Min side