Pecorino Romano DOP, Guffanti
Forpakningsinfo: 3.75 KG per STK
Antall per kolli: 8
Minste antall: 1
Pecorino Romano er nok mest kjent som osten en skal bruke når en lager en Carbonara. Til tross for navnet, er dagens produksjon av Pecorino Romano hovedsakelig på Sardinia, og bare en liten mengde er laget i Lazio. Denne yngre utgaven er bestillingsvare og en ost veier drøye 20 kilo.
Osten er mest kjent for å rives over pastaretter takket være det høye saltnivået, men den er også utmerket som en bordost. DOP-statusen er en av de eldste i Italia og ble tildelt i 1955.
Pecorino Romano var en viktig del av kostholdet for legionærene i det gamle Roma. I dag lages den fortsatt etter originaloppskriften og er en av Italias eldste oster. Pecorino Romano brukes ofte på pastaretter, på samme måte som den bedre kjente Parmigiano Reggiano.
Dens særegne skarpe, veldig salte smak førte til at den ble foretrukket i italienske pastaretter med sauser med mye smak, spesielt de av romersk opprinnelse, som Bucatini all'amatriciana, Spaghetti alla carbonara og Spaghetti cacio e pepe (hvorav det er en hovedingrediens).
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Italia |
Melk | Sau |
Øvrige egenskaper | Pasteurisert |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 8 |
Nettovekt | 30000 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | N/A |