Skip to main content
Til toppen
Når gode smaker får litt ekstra fyr

Når gode smaker får litt ekstra fyr

Nyheter fra Muraglia!

Tekst: Hans Petter Uleberg

Det har snart gått et år siden vi lanserte oljene fra Frantoio Muraglia. Da de første flaskene, keramikkflaskene og tin boksene ankom lageret ante vi lite om hvilken suksess dette ville bli.
I tiden som har gått siden den første ordren har vi blitt blåst av banen grunnet den fantastiske mottakelsen oljene fra olivenbonden fra Puglia har fått. Ved litt nærmere fintenking så har vi innsett at vi ikke burde blitt overrasket. Frantoio Murgalia tikker nemlig av de viktigste boksene for gode produkter: Fantastisk terroir, gode og konsistente smaker med identitet og flott design.
Når vi nå utvider sortimentet med tre aromatiserte oljer er det selvfølgelig etter å smakt på godsakene og lyttet til historien. Her handler det om å la smakene «gifte seg» og fremstå med en selvstendig og identitet og smakfull personlighet. 

Brorparten av de aromatiserte oljene som er å få kjøpt er olivenolje som tilføres en smak med tørket chili, urter og smaksessenser, men når folkene på Muraglia bestemte seg for å lage aromatiserte oljer gikk de i en helt annen retning. De bestemte seg for å få til full integrasjon helt fra olivenfrukten og den ønskede smaken skulle forenes. Enten det er IGP Sitron fra Rocca Imperiale, basilikum fra Genova eller lokal peperoncino blandes de i ønsket menge med nyhøstet oliven og presses sammen. Oljen fra olivenene og smakene fra de andre råvarene forenes fra starten av i denne alkymistiske prosessen der Muraglias gode oliven forenes med aromaen fra de beste råvarene. 
Angelo Sabatelli som er kjøkkensjef og eier av restauranten som bærer hans eget navn og blant annet har stjerne i Michelin guiden beskriver oljene på denne måten:
«Vi har aldri benyttet aromatiserte oljer på min restaurant. Jeg anser dem helt enkelt for å være “fake”. Dette var før jeg smakte Frantoio Muraglias aromatiserte oljer laget på ekte ingredienser. Da de første dråpene med sitronoljen fylte munnhulen visste jeg at dette kan jeg ikke få til selv; hva kan jeg bruke den gode smaken til? Resultatet ble en rett med fersk ravioli fylt med røde reker fra Santo Spirito. Før pastaretten forlater kjøkkenet pensles hver enkelt ravioli med sitronoljen fra Muraglia og blir servert med en kopp intens rekekraft smaksatt med den samme oljen som gjesten kan drikke ved siden av.»

Vi lanserer nå disse tre aromatiserte oljene fra Frantoio Muraglia:

50262 Ekstra virgin olje fra Muraglia med IGP Sitron fra Rocca Imperiale

 

En meget balansert sitronolje der de spesielle sitronene og oliven frukten er presset sammen for få optimal smaksintegrasjon. Lag gjerne din versjon Angelo Sabatellis legendariske rekeravioli. Enda enklere er det å skjære noe løvtynne skiver med hvit fisk og drypp over oljen, kvern over litt pepper og litt havsalt så har du den beste fiske carpaccioen som kan lages på få minutter.

50263 Ekstra virgin olivenolje med Chili fra Puglia

 

Maksimal integrasjon mellom lokal pepperoncino og Muraglias beste oliven. En delikat og potent smak. Godt egnet til alt fra grilla kjøtt til verdens enkleste og mest geniale Spagetti al aglio e pepperoncino. Svett løvtynne skiver med fersk hvitløk og tørket pepperoncino i oljen på medium varme mens du koker spagettien til litt under al dente. Ha pastaen over i oljen bland godt og øs over et par øser med pastavannet og kok pasten ferdig. Server med rikelig med persille og finrevet parmesan.  

50264 Ekstra virgin olivenolje med hvitløk fra Puglia

 

Her er olivenene presset sammen med lokal hvitløk fra vulkansk jordsmonn. Dette gir en mildere, men samtidig mer aromatisk hvitløk. En olje som passer perfekt på grillede grønnsaker, pizza, pasta eller som den siste finishen når du ønsker å lage den perfekte aiolien.

Lenker
Min side