Skip to main content
Til toppen

Jærosten vellagret 12mnd 4kg, Voll Ysteri

Varenummer: 15009
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 3 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Dette er en ost vi foreløpig kun får noen få hjul i ny og ne. Produksjonen av Jærosten er imidlertid økt så vi håper å kunne tilby mer av den vellagra utgaven etterhvert.

Jærosten var den første autoriserte osten av rå melk i Norge noen gang, og den hører til ostegruppen Raclette, som har sine røtter i Wallisdalen i sørvest Sveits.

Jærosten er en handverksost, laget av nysilt rå melk (upasteurisert). Melken går direkte fra spene til ystekar, blir tilsatt melkesyrebakterier fra Alpene og Svensk kalveløype. Deretter følger skjæring, forrøring, laktosetynning, varming, etterrøring, forming, pressin, salting og til sist modning på granplank.

Ystekaret er av kobber. Det gir en god fordeling av varmen under oppvarmingen. Kobber-ionene har stor verdi for gjæringa av osten. De fremskynder på positivt vis melkesyre- og propionsyregjæringen, proteinnedbrytingen og enzymkvaliteten.Ostesmaken blir mildere og bedre med mer aroma. Kobber er viktig for vekst og motstandskraft, og den stimulerer hemoglobinproduksjonen.

Jærosten ble for alvor kjent da den vant hederstittelen ÅRETS OST under landsutstillingen for gardsost i 2007, og den er fortsatt en av de høyest ansette ostene kvalitetsmessig i Norge.
 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 1
Nettovekt 3000 Gram
Horeca Ja
Høvding Sverre XO 12mnd 3kg, Orkladal Ysteri

Høvding Sverre XO er en meget velsmakende og lagret ost av typen tilsiter. Fin tekstur med mye umamismak. Lagret i minst 12 måneder.

15080
Hitra Grotteost lagret 8-12mnd 2kg økologisk, Hitra Gårdsmat

Grotteosten fra Hitra Gårdsmat er en virkelig toppost. Osten en fast ost, upasteurisert og som modnes i grottene til Hitra Gårdsmat. Osten har en rik smak, gyllen farge og nøtteaktig aroma. Nytes gjerne alene med god rødvin. Fin til gratinering, riv den gjerne over pasta.

15010
Store Velten 8-12 mnd 1/4 4kg, Rueslåtten Ysteri

Dette er en kumelksost lagret i opp mot ett år. Vi selger de store ostene i biter på rundt 4 kilo. Ønskes en hel ost på ca 15 kilo kan dette også bestilles.

15053
Lenker
Min side