Jærosten vellagret 12mnd 4kg, Voll Ysteri
Forpakningsinfo: 3.0 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
Vi kan nå tilby mer jevnlig tilgang på den vellagra Jærosten. Den er utrolig bra i lagret utgave; anbefales!
Jærosten var den første autoriserte osten av rå melk i Norge noen gang, og den hører til ostegruppen Raclette, som har sine røtter i Wallisdalen i sørvest Sveits.
Jærosten er en handverksost, laget av nysilt rå melk (upasteurisert). Melken går direkte fra spene til ystekar, blir tilsatt melkesyrebakterier fra Alpene og Svensk kalveløype. Deretter følger skjæring, forrøring, laktosetynning, varming, etterrøring, forming, pressin, salting og til sist modning på granplank.
Ystekaret er av kobber. Det gir en god fordeling av varmen under oppvarmingen. Kobber-ionene har stor verdi for gjæringa av osten. De fremskynder på positivt vis melkesyre- og propionsyregjæringen, proteinnedbrytingen og enzymkvaliteten.Ostesmaken blir mildere og bedre med mer aroma. Kobber er viktig for vekst og motstandskraft, og den stimulerer hemoglobinproduksjonen.
Jærosten ble for alvor kjent da den vant hederstittelen ÅRETS OST under landsutstillingen for gardsost i 2007, og den er fortsatt en av de høyest ansette ostene kvalitetsmessig i Norge.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Norge |
Melk | Ku |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 1.0 |
Nettovekt | 3000.0 Gram |
Horeca | Ja |