Til toppen

Fenalår og Pinnekjøtt

Vårt utvalg av pinnekjøtt og fenalår er fra Utsira Mat og A. Idsøe. Idsøe er velkjent for de fleste og har imponert med god kvalitet i generasjoner. På Utsira går dyrene går fritt ute hele året. Alle dyrene i stammen regnes som villsau hvor både spelsau og svartfjes er iblandet. Pinnekjøttet deres er prisbelønt og har flere ganger blitt best i test i blindsmaking av de antatt beste pinnekjøtt produsentene. Også fenalårene er outstanding.

Sorter Navn (a > å)

Fenalår Idsøe Hel

Nøye utvalgte lår av lam som har beitet på Jæren. Saltes og henges til modning på loftet i Verksgata. Her sitter smaken i veggene, og resultatet er en fantastisk smak!
22064

Fenalår villsau Utsira Mat

Fenalår fra havgapet. Alle dyrene i stammen regnes som villsau hvor både spelsau og svartfjes er iblandet.
22162

Idsøes Pinnekjøtt hele sider / kuttet

Er det en ting Albert er skikkelig flink til, så er det å lage pinnekjøtt. Mye av jobben er i sortering av lammesider, og sørge for at lammesidene har en jevn fordeling av kjøtt og fett.
22056

Idsøes Røykt Pinnekjøtt hele sider & kuttet

Er det en ting Albert er skikkelig flink til, så er det å lage pinnekjøtt. Røykes med spon av bøk. Mye av jobben er i sortering av lammesider, og sørge for at lammesidene har en jevn fordeling av kjøtt og fett.
22130

Pinnekjøtt av villsau urøykt ca 1-1,5kg bakker

Utsira ligger ytterst i vest men sin uberørte natur. Her beiter sauene til Anders og Håvard i vill og vakker natur. Kystlyngheiene med masse urter gir grunnlaget for godt kjøtt. Dyrene går fritt ute hele året.
22161