Skip to main content
Til toppen

St. Pål modnet 6-8 mnd ku-geitemelk 200g, Rueslåtten Ysteri

Varenummer: 15102
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 0.2 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

En spennede fast ost laget med ku og geitemelk. Lys gul med små krystaller. Animalsk moden duft, med søtlige toner og umami. Flaker seg lett i munnen og gir en god munnfølelse. Animalsk med innslag av godt modne druer, fin syre og lang integrert smak. Lagerføres i 200g bit før jul.

Rueslåtten Ysteri i Hol kommune er familiedrevet av ekteparet Jarle og Rakel. Deres drift av gården og ysteriet er forbilledlig på flere vis. Selvfølgelig står dyrevelferden i høysete og er grunnlaget for den gode råvaren de foredler til ostene vi er så heldige å få distribuere.
Gården som har vært i Jarle sin slekt i flere generasjoner er nå tilpasset ystevirksomheten. Fortsatt er kuene på sommerbeite i fjellstrøka som også inspirerer til navnene på de fleste av ostene; St. Pål, Lord Garvagh og Store Velten, mens Rød Geit og Kubbeosten har navn etter melk og fasong. All melk som blir brukt til ysting kommer fra egne kyr, men geitemelken kommer fra naboen. 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku, Geit
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Ja
Estimert Leveringstid 10 Dager
Antall per Kolli 1
Nettovekt 200 Gram
Horeca Nei
Jærosten i bit 1/16 ca 250g, Voll Ysteri

Jærosten i ca 250g biter lagerføres før jul men kan forhåndsbestilles hele året.

15117
Høvding Sverre Lagret 6mnd 200g vakumpakket, Orkladal Ysteri

Høvding Sverre Lagret er en tilsiter type som er lagret lenger enn 6mnd. Dvs at den smaker mer enn sin yngre fetter og passer godt for de som ønsker mer smak.

15103
Lenker
Min side