Skip to main content
Til toppen

Sierra La Solana Trufado 250g trøffel fåremelk, Vegajardin

Varenummer: 13060
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 10
Minste antall: 10
ekskl. mva.

En manchego med trøffel. Akkurat så godt som det høres ut!

En av de betegnelsene som klinger aller best i osteelskeres ører er når en ost kan kalles for en «gardsost»,det norske navnet som forteller oss at osten er ystet på en spesifikk gard og kun laget på melk fra egne dyr. Selv om det finnes unntak er hovedregelen at dette borger for kvalitet.
Trøffel-Manchegoen fra La Solana er et godt eksempel på dette. De siste årene har det nærmest gått inflasjon å tilby trøffelost. Vi har smakt på en rekke oster og forkastet de aller fleste. Grovt forenklet kan vi si at de som aldri har nådd opp hos soss har hatt en industriell og syntetisk smak.
Folka på La Solana vil aldri finne på ta snarveier med egen melk. De vet selv hvor unik den er med gårdens 350 hektar med beitemarker og det unike mikroklimaet i Herencia. De sydvendte skråningene, der Manchega sauene beiter, og fôret dyrkes ligger, ligger i le for Sierra La Solana. Kalde vintre og varme sommere er naturens viktigste bidrag til vegetasjonen som gir en unik og rik melk med søt melkesmak og hint av maltet korn. Et perfekt terroir når god ost skal ystes. 
På La Solana ystes daglig denne fantastiske melken som benyttes til å produsere trøffel Manchego. All ystingen foregår for hånd. Ostemassen tilsettes biter av sort trøffel: Tuber Mellansporum og modens deretter i minimum 3 måneder. Resultatet er en upasteurisert ost med god balanse mellom ostens egen karakter og den sorte trøffelen. 

Naturlig skorpe. Finnes og i hel.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Spania
Melk Sau
Antall per Kolli 10.0
Nettovekt 250.0 Gram
Horeca Nei
Lenker
Min side