Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig ostevekt. Faktura vil vise korrekt vekt.
Disse ostene kan bestilles hver mandag før kl 12 for levering tirsdag uken etter.
Ta kontakt med Oslo eller Stavanger kontoret for bestilling.
Etter et besøk hos MonS i Halles du Lyon (hvor de har butikk med spiseri over) og et etegilde med raclette av episke proposjoner skinte denne ekstra godt, og var min absolutte favoritt.
Raclette er en av de mest kjente "smelteostene" og har da også gitt sitt navn til den klassiske retten der man spiser smeltet ost med små agurker, sølvløk, nykokte poteter og spekemat. Dette er en rå melksost laget på geitemelk fra Auvergne Rhône-Alpes. Racletten vi får fra MonS er fra småskala ysterier og skiller seg markert fra den industrielle utgaven av raclette. Etter den første lokale modningen fraktes raclette-hjulene til "MonS Caves – Tunnel de la Collonge" der de modnes i fra 60 til 120 dager.
Hvert ostehjul veier ca 6 kg og har en diameter på 35 cm. Osten lukter lett animalsk med klare kjellernoter. Smaksmessig er den smøraktig med antydning til både mandel og hasselnøtter sammen med litt fuktig høy.
Tørre og crispy hvitviner fra Savoie vil være en perfekt match til denne racletten.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Italia |
Melk | Geit |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Bestillingsvare | Ja |
Estimert Leveringstid | 10 Dager |
Antall per Kolli | 1 |
Nettovekt | 6000 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | N/A |