Skip to main content
Til toppen

Råblå 150g økologisk, Grindal Ysteri

Varenummer: 15100
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 0.15 KG per STK
Antall per kolli: 12
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Råblå har en lys gyllen ostemasse med vakker marmorering av blåmugg. Heftig duft av rå melk, modent høy, alger, syrlige toner – kompleks men behagelig! Munnfølelsen er kremet med tydelige krystaller nesten i retning av lett grynet.

Smaken har et søtlig anslag med gode muggtoner, friskhet og salt. Integrerte smaker som med tanke på duften er mildere en man kunne ventet seg. Lang og kompleks smak.

Produseres på Grindal ysteri i Rennebu. Søstrene Ragnhild og Turid Nordbø står for gardsdrift og ysting. Dette er en gardsost der det kun benyttes økologisk upasteurisert melk fra egne kyr. 

Råblå blir først modnet i en modningskjeller i to måneder. Der blir osten snudd og stelt hver uke. Modningskjelleren gjør Råblå ulik andre blåmuggoster i det norske ostelandskapet. Modningsskorpa endres noe etter årstidene og gir osten et unikt særpreg. Når Turid og Ragnhild mener osten har fått nok av kjelleroppholdet blir osten pakka inn, og ettermodna på lav temperatur for å få et rikt smaksbilde. Ostene er klare for salg etter at de er modnet i 5-6 måneder.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Økologisk, Råmelk
Bestillingsvare Ja
Estimert Leveringstid 10 Dager
Antall per Kolli 12
Nettovekt 150 Gram
Horeca Nei
Lenker
Min side