Skinken må komme fra svin avlet i Toscana eller Italias midtre og nordlige regioner. Svinene skal ha en levende vekt på mellom 144 og 176 kilo.
Produksjonen kan kun foregå hos godkjente produsenter i Toscana. Etter ha blitt renskåret og trimmet tørrsaltes skinkene. Videre i prosessen gnis de også inn med pepper og lokale urter. Når skinkene er ferdige, etter minimum ett års lufttørking smøres kjøttsiden inn med fett og pepper for å forsegle kjøttet og forhindre uttørring.
Toscansk skinke er saltere enn sine "skinkefettere" fra San Daniele og Parma. Dette er en av grunnene til at man bruker mye mindre salt i brødet i Toscana enn i de nordlige regionene.
Med denne serien oppskåret spekemat har Viani valgt å sette fokus på de mest kjente produktene fra Toscana.
Alle har samme pris og kan lett kombineres for en fin samlet produktserie.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Italia |
Kjøtt | Svin |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 8 |
Nettovekt | 50 Gram |
Horeca | Nei |
GTIN | N/A |