Til toppen
Ny Prisliste

Ny Prisliste

September 2022

Vi får dessverre fortsatt hyppige prisøkninger fra våre produsenter og leverandører. 
I tillegg til fortsatt økende råvarepriser sliter de fleste med store prisøkninger på det aller meste inklusiv strøm, gass, emballasje, transport & drivstoff med mer.

Spesielt prisene på melk har store utslag for tiden. Melkepriser øker voldsomt og det er tendenser til for lite melk på markedet. Store problemer med tørke (mangel på regn) er hovedårsaken men økende etterspørsel på toppen av dette får ekstreme utslag, spesielt i Italia og Spania. Dermed øker en del priser også denne gang og hovedutslagene er på mozzarella og manchego.

Også oster fra Sveits øker i pris men det har i tillegg bakgrunn i den svake euroen i forhold til sveitsiske franc. 
En gledelig nyhet er imidlertid at brexit nå har gitt oss muligheten å jobbe direkte med UK og på egne kvoter. Dermed går prisene denne gang ned på oster fra Neals Yard Dairy.

Vi har også fått en del økninger på spekemat men en del av økningene har vi klart å absorbere grunnet noe hyggeligere valutasituasjon men våre produsenter advarer mot en ny kraftig økning senere i høst. Vi kan dessverre ikke annet gjøre enn å håpe på det beste.
Prisen på alle julevarene er også klare nå og er å finne i prislisten. Det er også en egen juleliste som vi ber alle om å sende inn så snart som mulig. Noen av julevarer blir fort utsolgt.

En del andre varer øker også i pris; noen pastatyper (som ikke har økt på flere år), noen ristyper (voldsom økning i råvarekost også der), tomater (ny avling er 30% høyere priset enn i fjor), en del tex mex priser samt noen Norske produkter.

Produsentene våre liker like lite som oss å komme med prisøkninger og vi bruker mye tid på å kunne holde prisene så lave som mulig, men de fleste produsentene våre er som dere vet små familiebedrifter som må ta ut høyere priser for å overleve. Det er vanskelige tider for mange. Men til tross for alt dette har vi igjen klart å holde prisene på hovedvekten av produktene. 

Dermed er vi dessverre tvunget til å øke våre priser fra og med 6. september 2022. Nye priser er utarbeidet om sendes ut fortløpende. Har dere ikke mottatt ny prisliste så ta kontakt med oss så snart som mulig. De nye prisene vil vise på nettsiden vår fra 5. september.

Avslutningsvis kan vi nevne mer kjekke saker. Vi lanserer i disse dager en rekke nyheter og dere vil finne dem i de nye prislistene samt fortløpende på nettsiden i form av nyhetsbrev eller nyhetsmailer. Husk å meld dere på nyhetsbrevet vårt hvis dere ikke får dem.

Vi har nå endelig et stort utvalg kjeks og lanserer både Peter Yard fra UK og Mortensen fra Bornholm i disse dager. Olivenoljer fra Donnafugata på Sicilia er på vei inn til lager allerede i neste uke og uka etter vil alle varene fra Fjåk (Norges eneste bean to bar sjokoladeprodusent) ankomme lager. Det er bare å glede seg.