Produsenter setter ulike spor – noen huskes først og fremst for sin unike smak. Vår nye pesto-leverandør: Pestone, hører definitivt til i den siste kategorien. Ekteparet Andrea og Roberta eier og driver Pestone. Med base i kystbyen Albenga i Liguria produserer de sin Pesto med mye lidenskap og respekt for helt unike råvarene. I grenselandet mellom den Italienske rivieraen og fjellene mot Piemonte dyrkes det som regnes som verdens beste basilikum; Basilico Genovese DOP.
Pestone produserer sin pesto hele året. Brorparten lages med basilikum fra deres egen økologiske gård. Om vinteren kjøper de frisk basilikum fra nøye utvalgte samarbeidspartner. Selvfølgelig med like strenge krav til kvalitet og smak. Produksjonen skjer i et håndverkslaboratorium på gården. Er du så heldig å besøke Roberta og Andrea kan du bivåne det hele gjennom store vinduer med godt innsyn til produksjonen. Her ser du det hele fra vaskingen og kaldpressingen av bladene, rivingen av fersk ost, innblanding av den lokale olivenoljen til den knallgrønne pestoen fylles på glass og forsegles. Her snakker vi ekte håndverk krydret med pasjon fra A-Å; krukke for krukke året rundt.