Skip to main content
Til toppen

Parmigiano Reggiano DOP Vacche Frisona 150g 24 mnd, Gonfo

Varenummer: 11239
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 5
Minste antall: 5
ekskl. mva.

Dette er en klassisk velbalansert Parmigiano som er meget godt referansepunkt når du vil smake de ulike rasene opp mot hverandre.

Dette er en ost laget på melk fra de sorte og hvite Holstein kuene fra Mantova. Hovedårsaken til at nettopp Parmigiano fra Gonfo er valgt som referansepunkt sammen med de tre andre ostene fra hvite, røde og brune kuer er at produsenten regnes som en av de aller dyktigste kreatørene av Parmigiano Reggiano. Gonfo har blant annet gjentatte ganger vunnet supergold i World Cheese Award.
Dette er en klassisk velbalansert Parmigiano som er meget godt referansepunkt når du vil smake de ulike rasene opp mot hverandre. 
Gonfo’s Parmigiano kjennetegnes av en rik og kompleks smak med god modningsstruktur. Perfekt balanse mellom sødme og salt sammen med en deilig smøraktig struktur som bryter med krystallene fra lagringen og gjør den til et perfekt referansepunktet når du ønsker en vertikalsmaking, eller rett og slett «bare» en veldig god bit Parmigiano Reggiano.

De opprinnelige tre rasene
Parmigiano Reggiano har blitt produsert området rundt Parma og Reggio Emilia i over 900 år. I 1928 ble det hele satt i system og «Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano» ble etablert. Opprinnelig ble Parmigiano Reggiano produsert med upasteurisert melk fra rasene Vacche Rosse (røde kuer), litt senere Bianca Modenese (hvite kuer) og etter hvert Bruna Alpina (brunt fe). Hver rase hadde sitt kjerneområde og man blandet ikke melken fra de ulike rasene når det ble ystet. På den måten ble også melkens unike kvaliteter bevart og kjennetegnes ved Vacche Rosses unike sødme, Bruna Alpinas kompleksitet og integrerte smaker og Bianca Modeneses rike innhold på fett og protein med en fruktig smak. Mer om dette senere. 

 

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Italia
Melk Ku
Antall per Kolli 5
Nettovekt 150 Gram
Horeca Nei
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Rosse 150g 24 mnd, Grana d Oro

Disse røde kuene produserer over 30% mindre melk enn Holstein. Imidlertid er melken rik på Casein – et av de viktigste proteinene når melk skal forvandles til ost. Dette er en av grunnene til at ostene er meget godt egnet til lagring.

11236
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Bruna 150g 24 mnd, Valserena

Parmigiano ystet på melk fra Vacche Bruna anses som den mest delikate parmesanen. Mye av årsaken er at hovedingrediensen i kuenes diett er høy. De strågule ostene har et høyt fettinhold som bidrar med en god smeltefølelse når den inntas. Rik nøtteaktig karakter med flott sødme og florale noter på smaken. Osten er lagret i minimum 24 måneder.

11237
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Bianca 150g 24 mnd, Rosola

De hvite kuene «Vacche Bianca» fra Modena har en litt kortere historikk enn de røde, men regnes som den neste eldste rasen som ble benyttet i melkeproduksjon til Parmigiano Reggiano.

11238
Lenker
Min side