Skip to main content
Til toppen

Parmigiano Reggiano DOP Vacche Bruna 150g 24 mnd, Valserena

Varenummer: 11237
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 5
Minste antall: 5
ekskl. mva.

Parmigiano ystet på melk fra Vacche Bruna anses som den mest delikate parmesanen. Mye av årsaken er at hovedingrediensen i kuenes diett er høy. De strågule ostene har et høyt fettinhold som bidrar med en god smeltefølelse når den inntas. Rik nøtteaktig karakter med flott sødme og florale noter på smaken. Osten er lagret i minimum 24 måneder.

Denne rasen ble introdusert på 1600 tallet og er opprinnelig en brunskinnet storferase som kom fra alpine områder i Sveits, Østerrike og Bayern. Som hos rasens røde og hvite «fettere» sank bestanden betydelig etter at Holstein tok over mer og mer av produksjonen. Avlen og osteproduksjonen ivaretas og reguleres av «Consorzio di Sola Bruna». Hver eneste ku på de fire sertifiserte gården er registrert hos konsortsiet og produksjonen foregår innfor strenge rammer. 

De opprinnelige tre rasene
Parmigiano Reggiano har blitt produsert området rundt Parma og Reggio Emilia i over 900 år. I 1928 ble det hele satt i system og «Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano» ble etablert. Opprinnelig ble Parmigiano Reggiano produsert med upasteurisert melk fra rasene Vacche Rosse (røde kuer), litt senere Bianca Modenese (hvite kuer) og etter hvert Bruna Alpina (brunt fe). Hver rase hadde sitt kjerneområde og man blandet ikke melken fra de ulike rasene når det ble ystet. På den måten ble også melkens unike kvaliteter bevart og kjennetegnes ved Vacche Rosses unike sødme, Bruna Alpinas kompleksitet og integrerte smaker og Bianca Modeneses rike innhold på fett og protein med en fruktig smak. Mer om dette senere. 

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Italia
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 5
Nettovekt 150 Gram
Horeca Nei
Nyhet
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Rosse 150g 24 mnd, Grana d Oro

Disse røde kuene produserer over 30% mindre melk enn Holstein. Imidlertid er melken rik på Casein – et av de viktigste proteinene når melk skal forvandles til ost. Dette er en av grunnene til at ostene er meget godt egnet til lagring.

11236
Nyhet
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Bianca 150g 24 mnd, Rosola

De hvite kuene «Vacche Bianca» fra Modena har en litt kortere historikk enn de røde, men regnes som den neste eldste rasen som ble benyttet i melkeproduksjon til Parmigiano Reggiano.

11238
Nyhet
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Frisona 150g 24 mnd, Gonfo

Dette er en klassisk velbalansert Parmigiano som er meget godt referansepunkt når du vil smake de ulike rasene opp mot hverandre.

11239
Lenker
Min side