Skip to main content
Til toppen

Parmigiano Reggiano DOP Vacche Bianca 150g 24 mnd, Rosola

Varenummer: 11238
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 5
Minste antall: 5
ekskl. mva.

De hvite kuene «Vacche Bianca» fra Modena har en litt kortere historikk enn de røde, men regnes som den neste eldste rasen som ble benyttet i melkeproduksjon til Parmigiano Reggiano.

Holstein feet ble introdusert ble det stadig færre av de hvite kuene. Det som på mange måter reddet utbredelsen av disse kuene var at de i tillegg til å bli brukt som arbeidsdyr på markene var kjent som en kilde til svært godt storfekjøtt. Fra begynnelsen av 1950 tallet så man en markert nedgang i antallet hvite kuer og etter hvert ble bestanden på i underkant av 1000 dyr. 
Rosola er et lite kooperativ bestående av 7 gårder. Disse sørger for å opprettholde genetikken og motvirke innavl samtidig som de selvfølgelig leverer melk til produksjonen av Parmigiano Reggiano DOP Vacche Bianca. Hver gård produserer to hjul Parmigiano per dag. 
Melkens egenskaper er selvfølgelig den viktigste faktoren i produksjonen av Parmigiano Reggiano. Den har en gunstig balanse mellom fett og protein. Det høye innholdet av casein bidra til at melken koagulerer raskere og omdannes til en fastere ostemasse som er et ekstra pluss for produksjonen. 
Ost som ystet på denne melken, har en strågul farge og markerte granulert tekstur. Den har en kompleks og dyp særegen duft. Mange sier at smaken er essensen av Appenninene der kuene beiter i hele sommerhalvåret. Den har klare florale noter med godt innslag frukt og nøttearoma. Ostene er lagret i minimum 24 måneder.
 

De opprinnelige tre rasene
Parmigiano Reggiano har blitt produsert området rundt Parma og Reggio Emilia i over 900 år. I 1928 ble det hele satt i system og «Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano» ble etablert. Opprinnelig ble Parmigiano Reggiano produsert med upasteurisert melk fra rasene Vacche Rosse (røde kuer), litt senere Bianca Modenese (hvite kuer) og etter hvert Bruna Alpina (brunt fe). Hver rase hadde sitt kjerneområde og man blandet ikke melken fra de ulike rasene når det ble ystet. På den måten ble også melkens unike kvaliteter bevart og kjennetegnes ved Vacche Rosses unike sødme, Bruna Alpinas kompleksitet og integrerte smaker og Bianca Modeneses rike innhold på fett og protein med en fruktig smak. Mer om dette senere. 
 

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Italia
Melk Ku
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 5
Nettovekt 150 Gram
Horeca Nei
Nyhet
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Rosse 150g 24 mnd, Grana d Oro

Disse røde kuene produserer over 30% mindre melk enn Holstein. Imidlertid er melken rik på Casein – et av de viktigste proteinene når melk skal forvandles til ost. Dette er en av grunnene til at ostene er meget godt egnet til lagring.

11236
Nyhet
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Bruna 150g 24 mnd, Valserena

Parmigiano ystet på melk fra Vacche Bruna anses som den mest delikate parmesanen. Mye av årsaken er at hovedingrediensen i kuenes diett er høy. De strågule ostene har et høyt fettinhold som bidrar med en god smeltefølelse når den inntas. Rik nøtteaktig karakter med flott sødme og florale noter på smaken. Osten er lagret i minimum 24 måneder.

11237
Nyhet
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Frisona 150g 24 mnd, Gonfo

Dette er en klassisk velbalansert Parmigiano som er meget godt referansepunkt når du vil smake de ulike rasene opp mot hverandre.

11239
Lenker
Min side