Skip to main content
Til toppen
De mest jomfruelige jomfruene

De mest jomfruelige jomfruene

Superfersk olje er nå på lager!

Nå er det vel strengt tatt ikke slik at man kan gradere jomfruelighet, men når det kommer til extra virgin olivenolje (EVO) kan det muligens være et poeng. De siste årene har vi hatt stor suksess med å selge novellino EVO fra vår gode venn Alessandro Anfosso i Liguria. Her snakker vi om sylfersk olje fra sesongens aller første pressingen på olivenpressen i Imperia. Ufiltrert, smøraktig og så fersk og frisk som en olivenolje kan bli. Novellino oljen fra Anfosso har på få år blitt en gedigen salgssuksess og vi vet at det er høytidstemning når den første oljen kommer i butikkene, og deretter hjem til kunder som elsker kvalitet og sesongbaserte råvarer.  

En av våre andre gode leverandører av EVO: O-Med i Spania har nå bestemt seg for å lansere sin første utgave med ekstra jomfruelig EVO: «NOVO». For de av dere som lurer, så er det selvfølgelig ikke en kopi. Dette er en sylfersk olje som representerer den unike terroiret ved foten av Sierra Nevada og preget av de stedegne olivene. I tillegg er dette en filtrert olje med tydelig O-Med signatur. 

Det dedikerte og dyktige søskenparet Paula og Juan García Casas benytter kun egne oliven i O-Meds ulike oljekolleksjoner, og slik er det også med deres NOVO. Oljen presses den første dagen av innhøstingen fra nøye selekterte oliven fra familiens beste oliventrær. Oljen har en intens smaragdgrønn farge som indikerer høyt innhold av klorofyll og polyphenoler. Grønnfargen er et tegn på den er presset på oliven som akkurat har modnet. Det går aldri mer enn 2 timer fra de er plukket til de er vasket og sendt inn i olivenpressen. 

Vi skulle selvfølgelig gjerne gitt dere gode smaksnotater på denne oljen, men i og med at den ennå ikke har lagt ut på sin jomfrutur fra olivenpressen i Granada til Norge er dette ikke mulig. Det vi imidlertid kan love dere er en frisk og smaksrik olje med tydelig karakter fra Picualoliven og en ekstra dimensjon av friskhet som er unik for disse førstepressingene.  Friskhet og noter av nyslått gress vil være mer fremtredende enn olivenfruktens mer fruktale karakter. 

Når det gjelder prisene så har sikkert de fleste fått med seg den voldsomme prisøkningen på olivenoljer siste året, og det er dessverre ikke noe bedring på årets innhøsting. Prisen på både Novellino og Novo kommer først om noen uker, men vi har prisindikasjoner klare. 
Det vi imidlertid vet er at begge oljene uansett blir populære så være raske med å bestille for å være sikre på at dere får det dere ønsker av disse dyrbare dråpene.

Skrevet av Hans Petter Uleberg
Publisert sept. 2023


Lenker
Min side