Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.
Nyheter fra Olof Viktors

Nyheter fra Olof Viktors

Fika og fest!

Skrevet av: Hans Petter Uleberg

Det er som om vi mangler noe essensielt i forhold til våre venner på den andre siden av kjølen. Ordet «fika» beskriver både en tradisjon og en tilstand av å dele små gleder når dagen synes for hektisk. Det er litt mer schwung over svenskenes lille pusterom med kaffe og en søt bakelse enn vår pause med småsur traktekaffe. 

Hovedgrunnen til dette er primært svenskenes rike tradisjon for søtbakst. Besøker du et svenske konditori eller bakeri er innholdet i disken egnet til både å friste og imponere. Selv nå når norske kanelboller har inntatt både kakediskene og insta-poster ligger vi noen tiår bak våre svenske søstre og brødre. De kan velge mellom et vell av ulike bullar, skorpor, kex, cookies og små og stor bakelser av høy kvalitet og rik smak – med og uten krem og sjokolade etc. 

Heldigvis for oss og alle våre kunder har vi god tilgang på de gode svenske søtsakene fra våre gode venner i Østerlän: Olof Viktors. Da ikonet, bakeren og konditoren Jan Hedh var med å starte Olof Viktors var han klokkeklar på en ting: ”Allt görs från grunden med bra råvaror och skapas med kunskap och konstnärlig touch. Det ska vara kvalitet hela vägen.” 
Vi har lenge sørget for at deres unike knekkebrød, pepperkaker og rene velsmakende syltetøy og marmelader har vært tilgjengelig i Norge. Når vi nå lanserer en samling nyheter er det basert på tilbakemeldinger fra våre kunder som besøkte og smakte på Minimessen 2025. Blant nyhetene finer du både håndlagde skorpor, cookies, syltetøy og marmelader meget godt egnet til å omdanne kaffepausen til en fika!
 


Safranskorper med mørk sjokolade 200g, Olof Viktors (varenr 35083)

Skorpor har ingenting til felles med det norske ordet skorpe. Det nærmeste vi kan kommer er det italienske låneordet biscotti som har festet seg i det norske kulinariske vokabularet. Som med alt annet fra Olof Viktors er det ingen snarveier til den gode smaken. Safranskorpene  er håndlagde og selvfølgelig bakt med smør, safran og mørk sjokolade med høy kakaoprosent. Resultatet er en sprø ”skorpa” med tydelig farge og smak fra safranen ispedd små mørke biter av sjokolade. En av Olof Viktors bestselgende produkter. 
 


Kokoscookie med hvit sjokolade og sitron, Olof Viktors (varenr 35082)

Olof Viktors karakteriser denne cookien som en småkake. Vi vil tillegge at det er en småkake som byr på det lille ekstra; full pakke med rik smak. Småkaken er selvfølgelig håndlagd, bakt med smør, revet kokos, hvit sjokolade balansert med frisk syrlighet fra sitron. Med denne i skapet og litt oppgradert kvalitet på kaffen er det klart for en «fikapaus» også på denne siden av kjølen.
 


Multe syltetøy fra Lappland 140g, Olof Viktors (varenr 35079)

Som alle syltetøy fra Olof Viktors er dette et håndlaget syltetøy som lages i små batcher i lave kobbergryter over åpen flamme. Hovedingrediensen er multer fra Arvidsjaur i Svensk Lappland, regnet som de beste multene man kan få tak i. Det merker du også raskt når du smaker på godsakene. Her er den gode multesmaken definitivt til stede og balanseres forsiktig med sukkeret. Ingen unødvendige smaker – bare ren smaksglede. Prøv det til en moden brie, på nystekte vafler eller vendt med krem. 
 


Appelsin-Tindved marmelade 130g, Olof Viktors (varenr 35080)

Rett og slett den beste marmeladen med Havtorn (Tindved) vi har smakt. Her har Olof Viktors virkelig truffet innertier og kombinerer den syrefriske havtornen med de beste appelsinene. Som alt annet de lager er den kokt i små batcher i kobbergryter over åpen flamme. Perfekt på toast, sammen med en fet og god rillettes eller som tilbehør til oster.
 


Granateple marmelade 150g, Olof Viktors (varenr 35081)

Selv om råvaren ikke har nordisk opphav har Olof Viktors satt sin gode signatur på denne håndverksmarmeladen. De har vært nøye med valget av råvarer og tatt vare på den gode smaken gjennom kokeprosessen i de lave kobbergrytene som varmes over åpen flamme. Som ved alt annen marmelade og syltetøy er sukkermengden akkurat passe for å skape en perfekt balanse med den syrefriske råvaren. Et selvsagt valg som topping til granola eller müsli med usøtet yoghurt. Selvsagt også et passende valg til vårens ferske geitoster.
 

Lenker
Min side