Til toppen

Myrull 140g - Grindal Ysteri

Varenummer: 15041
Salgsenhet: STK
Minste antall: 1

ekskl. mva.

Sesongen til Myrull er fra mai til desember. Kan ikke bestilles i perioden januar til april.

Myrull blir laget på fersk og ubehandlet geitemelk. Den blir modnet med melkesopp som danner et skjørt dunlag utenpå osten, derav navnet Myrull. Osten er inspirert av fransk chevré.

Melkesoppen modner osten fra utsiden så osten vil aldri ha samme smak og konsistens tvers i gjennom. Myrull utvikler seg i ostepapiret i kjøleskapet også.  En uke etter at geita er melket , er osten fortsatt litt syrlig, etter to uker er den rund og snill, etter en måned; fyldig og vill. Myrull er en forholdsvis fast chevre, og derfor stabil gjennom holdbarhetstiden. Osten er fantastisk god sammen med godt brød, honning og valnøtter.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Norge
Melk Geit
Øvrige egenskaper Økologisk, Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 6
Nettovekt 140 Gram
Horeca Nei