Mozzarella har fått sitt navn etter produksjonsteknikken der ostemassen kuttes. Verbet "moza" henspeiler på dette. Matcompaniet har flere ulike typer i sitt sortiment. Denne varianten er en en-kilos fast "pølse" som er velegnet som pizzatopping.
Opprinnelig var mozzarella en fersk-ost laget av melken til vann-bøfler, men idag blir det meste av mozzarellaen laget i svære fabrikker og den blir hovedsakelig laget av kumelk.
Mozzarella er den mest kjente “pizzaosten” pga sin gode smelte-evne. Fersk mozzarella er den alle beste pizzaost.
Den smelter vakkert, og har en nydelig smak og aroma. Fersk mozzarella bør ikke rives. Skjær den i tynne skiver eller i små terninger. Og husk at fersk mozzarella har kort holdbarhet
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Italia |
Melk | Ku |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 10 |
Nettovekt | 1000 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | N/A |