Skip to main content
Til toppen
Produktet er ikke aktivt!

Mont d´Or (Vacherin du haut Doubs) ca 2,7-3 kilo - kilopris

Varenummer: 12296
Salgsenhet: KG
Antall per kolli: 3
Minste antall: 3
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Dette er festens midtpunkt. Serverer du denne vil du bli husket i lang tid! Vintermelksost som modnes med en kokt barkskive sundt. Deres Mont D'or har er merkbart gran preg og en flott lang smak.

Dette er en ost med to navn, avhengig av opprinnelseland. Dersom osten kommer fra Sveits kalles den Vacherin Mont d'Or, og om den er produsert i Franrike heter den Vacherin du Haut-Doubs. Opprinnelig ble osten laget i Sveits men senere kopiert av franskmennene. Den franske varianten kan kun klassifiseres som AOC dersom den er produsert i landskap over 700 m o h.
Osten er kjent for sin karakteristiske emballasje i form av trebokser av gran. Modningen strammes ostene opp med  høvelspon av gran.
Modnes ved 15 grader i 3 uker før den legges i bokser og modnes videre i minimum 4 uker. Sesong fra oktober til mars.
Serveres som den er fra boksen Enten etter mange timer i romtemperatur eller etter å ha fått litt ekstra varme – ca 90 grader i 20 minutter, i ovnen. Serveres med lys baguett eller eventuelt etter oppvarming som en raclette med kokte poteter, cornicons og spekemat. 
Vinmessig kan gå i flere retninger med det aller beste er Arbois fra en av Juras topp-produsenter. 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Frankrike
Melk Ku
Bestillingsvare Ja
Antall per Kolli 3
Nettovekt 3000 Gram
Horeca Ja
Lenker
Min side